Λυδία Θεοχάρη -Ρόδος

Μαμά Λυδία

Mama Lydia’s House

Ρόδου – Λίνδου 257

(έναντι ΙΚΑ)

Τηλ. 6906225625

Mail: lydiat2004@yahoo.gr

Λυδία ΘεοχάρηΗ Λυδία Θεοχάρη γεννήθηκε το 1977 και σπούδασε στην Αγγλία Interior Design και αμέσως μετά έκανε και το μεταπτυχιακό της εκεί. Γυρίζοντας στην Ελλάδα, ασχολήθηκε κάποια χρόνια με το επάγγελμα της αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, αλλά από τη στιγμή που έγινε μητέρα, έμεινε στο σπίτι με σκοπό να μεγαλώσει η ίδια τα παιδιά της.

Έχει δασκάλους τα δυο της παιδιά (τον Γιώργο και τη Ναταλία) που τώρα είναι μαθητές δημοτικού και από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με θέματα εγκυμοσύνης, θηλασμού, τοκετού, συναισθηματικής ανάπτυξης παιδιών και σχέσεις γονιών-παιδιών, γράφοντας στο blog της (www.mamalydia.gr). Άρχισε να ανατρέφει τα παιδιά της με τις αρχές του Attachment Parenting (αν και στην αρχή δεν γνώριζε πως υπήρχε αυτός ο όρος και φιλοσοφία) ακολουθώντας την καρδιά και το ένστικτό της.

Γράφοντας για πολλά χρόνια τις εμπειρίες της ως μητέρα, για την συν-κοίμηση, το ταξίδι της στον θηλασμό, τους τοκετούς της που δεν ήταν όπως είχε ονειρευτεί (καισαρικές), το συναισθηματικό δέσιμο με τα παιδιά της, αλλά επίσης διαβάζοντας αρκετά βιβλία πάνω στο θέμα, αποφάσισε να πιστοποιηθεί ως Βοηθός Μητρότητας, ώστε να μπορεί να βοηθήσει πρακτικά γονείς προς μια όμορφη αρχή με έναν ονειρεμένο τοκετό με σεβασμό προς την μητέρα και το βρέφος, το δώρο του θηλασμού αμέσως μετά και γενικά προς την κατεύθυνση της ενσυναισθητικής γονεϊκότητας και του Attachment Parenting,.

Τώρα έχει τον δικό της χώρο στη Ρόδο. Έναν χώρο που για χρόνια ονειρευόταν και πρόσφατα κατάφερε να υλοποιήσει. Έναν χώρο που ξεκινά από την εγκυμοσύνη, συνεχίζει με βρεφάκια και παιδιά προσχολικής ηλικίας και συμπεριλαμβάνει και τους γονείς, για καθοδήγηση, αλλά βασικά για μοίρασμα εμπειριών.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>