Παράρτημα Ρεθύμνου

Η A.P.H με πολλή χαρά, ανακοινώνει την δημιουργία του πρώτου παραρτήματος της στο Ρέθυμνο. Υπεύθυνη του παραρτήματος είναι η Μαρίνα Κρητικού, Ψυχολόγος Υγείας και Οικογενειακή-Συστημική Σύμβουλος, συνεργάτης της A.P.H από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της. Η διεύθυνση του παραρτήματος είναι Λεωφόρος Κουντουριώτη 77, 1ος όροφος, όπου πραγματοποιούνται βιωματικά σεμινάρια για το Attachment Parenting και τις πρακτικές εφαρμογές του, ως τρόπο ανατροφής των παιδιών:

α) “Αυτονομία και αυτοεκτίμηση: χτίζοντας μια θετική αυτοεικόνα”

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προαγωγής υγείας, απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς και φοιτητές που θα ασχοληθούν με παιδιά. Η αυτοεκτίμηση, είναι ένα στοιχείο συνδεδεμένο με τις πρώτες εμπειρίες της ζωής μας, καθώς και με την επιρροή την οποία έχουμε δεχτεί από τους ανθρώπους που έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Δεν είναι ένα χαρακτηριστικό με το οποίο γεννιόμαστε, αλλά αναπτύσσεται στο πέρασμα του χρόνου. Ενήλικες με χαμηλή αυτοεκτίμηση, μπορούν να την χτίσουν αν εστιάσουν σε κάποιους βασικούς παράγοντες.

Τα θέματα που θα θίξουμε είναι: τι είναι αυτοεικόνα και αυτοεκτίμηση και ποιοι παράγοντες συνηγορούν για να μπουν οι σωστές βάσεις στην παιδική ηλικία, τι πλήττει την αυτοεκτίμηση των παιδιών, πώς η αυτοεκτίμηση των γονιών επηρεάζει τα παιδιά και πώς μπορούμε να την ξαναχτίσουμε. Τέλος, θα συζητήσουμε πρακτικούς τρόπους, ώστε να ενσωματώσουν τα παιδιά μας μια θετική αυτοεικόνα και στο μέλλον να έχουν μια ρεαλιστική αντίληψη του εαυτού τους.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Κυριακή 15/4, 11:00 – 14:00

Ημερομηνία έγκαιρης δήλωσης: Τετάρτη 11/4

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στείλτε στο marina.kritikou@yahoo.com με τίτλο: “Για το σεμινάριο αυτοεκτίμησης στα παιδιά”

β) “Βάζοντας τις βάσεις για μια ισορροπημένη σχέση με την τροφή”

Το πρόγραμμα προαγωγής υγείας, γίνεται σε συνεργασία με την Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Μαριάννα Σταυρουλάκη και απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών. Η έναρξη των στερεών τροφών σηματοδοτεί την μετάβαση από τον θηλασμό ή το ξένο γάλα στις στερεές τροφές και αποτελεί σημαντική περίοδος εδραίωσης σωστών διατροφικών συνηθειών. Ακόμα όμως και αν έχουν εδραιωθεί μη λειτουργικές διατροφικές συνήθειες, πάντα υπάρχει το περιθώριο αλλαγής.
Το σεμινάριο μας θα αποτελείται από 2 μέρη: α) το πρώτο μέρος θα καλύψει η κα Σταυρουλάκη, όπου θα συζητήσουμε μαζί της τρόπους για να βοηθήσουμε τα παιδιά να αυτορρυθμιστούν στο κομμάτι της διατροφής και να μην χάσουν το αίσθημα κορεσμού (τρώω όταν πεινάω και σταματάω όταν ο εγκέφαλος μου με ειδοποιήσει ότι χόρτασα). Επίσης θα εστιάσουμε σε πρακτικές των γονιών, με τις οποίες δημιουργείται φαύλος κύκλος αφαγίας ή υπερβολικής κατανάλωσης τροφής, καθώς και πόσο εθιστική είναι η ζάχαρη και τα τυποποιημένα τρόφιμα, β) το δεύτερο μέρος θα καλυφθεί από την ψυχολόγο υγείας Μαρίνα Κρητικού, όπου θα συζητήσουμε πώς θα βάλουμε τις βάσεις ώστε αργότερα ως ενήλικες να μην στρέφονται στο συναισθηματικό φαγητό για την κάλυψη των αναγκών τους, αλλά να τις αναγνωρίζουν εγκαίρως. Ακόμα θα συζητήσουμε τις επιπτώσεις του να συνδέουμε το φαγητό με κάποια ανταμοιβή ή τιμωρία. Τέλος, θα εστιάσουμε στο πώς είναι η δική μας σχέση με το φαγητό και πώς αναπαράγεται αυτό στα παιδιά μας. Ας βάλουμε τις βάσεις και ας κάνουμε πρόληψη, ώστε να μην χρειάζεται τα παιδιά μας να “καταλάβουν” ως ενήλικες γιατί δεν μπορούν να τηρήσουν μια δίαιτα ή γιατί όταν στενοχωριούνται τρώνε γλυκά.

Ημερομηνία έγκαιρης δήλωσης συμμετοχής: Δευτέρα 19/3
Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 24/3 17:30 – 20:30

γ) “Απώλεια κύησης: ομάδα στήριξης και ενδυνάμωσης γυναικών

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προαγωγής υγείας απευθύνεται σε μαμάδες που έχουν ή είχαν πρόσφατα βιώσει κάποια αποβολή ή διακοπή κύησης λόγω απώλειας του εμβρύου. Στόχο έχει τη διαχείριση του πένθους, αλλά και την ενδυνάμωση των γυναικών, ώστε να μπορούν να μιλήσουν, αλλά και να διαχειριστούν τα δύσκολα συναισθήματα που προκύπτουν από την απώλεια, να διαχειριστούν την ματαίωση των προσδοκιών τους για την εγκυμοσύνη που δεν εξελίχθηκε, αλλά και να καταφέρουν να ενδυναμωθούν ώστε να ξανανιώσουν ότι μπορούν να στηριχτούν στα πόδια τους.
Η ομάδα θα είναι μια ομάδα στήριξης, θα είναι κλειστή και θα ο μέγιστος αριθμός ατόμων από τα οποία θα αποτελείται η ομάδα, θα είναι 10. Η ομάδα θα συναντιέται κάθε δεκαπέντε μέρες, θα διαρκεί 2 ώρες και θα δουλέψουμε πολύ σωματοκεντρικά, ώστε οι γυναίκες να καταφέρουν και πάλι να εμπιστευτούν και να νιώσουν καλά με το σώμα τους.

Ημερομηνία έγκαιρης δήλωσης συμμετοχής: 14/3.
Ημέρα έναρξης ομάδας: Τετάρτη 21/4 18:00 – 20:00

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής σχετικά με το κόστος, αλλά και για δηλώσεις στείλτε στο marina.kritikou@yahoo.com

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>