Προσεχή Σεμινάρια-Αθήνα

Σάββατο 28 Απριλίου 2018, ώρες 10.00-13.00

“Δεν τρώει τίποτα”

με τη Μαρία Παπαφιλίππου

1.Δεν τρωει τπτ

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε γονείς και φροντιστές βρεφών και νηπίων, οι οποίοι προβληματίζονται και δυσκολεύονται με τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών τους, τα οποία περιγράφουν ως “ολιγόφαγα” ή “επιλεκτικά” σε σχέση με τη διατροφή τους. Στο σεμινάριο θα διερευνήσουμε τις συνθήκες και δυναμικές που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών και την υγιή διατροφική τους ανάπτυξη, βάσει των αρχών και πρακτικών του ΑΡ. Ποιοι βιοψυχοκοινωνικοί λόγοι οδηγούν ένα παιδί στο να μη σιτίζεται επαρκώς ή υγιεινά? Πώς αισθάνονται τα παιδιά και πώς οι γονείς? Πώς μπορούν οι φροντιστές να τα βοηθήσουν να έχουν μία υγιή διατροφική ανάπτυξη, χωρίς να διακυβεύεται ο ασφαλής συναισθηματικός τους δεσμός? Αυτά και άλλα πολλά θα συζητήσουμε με διαδραστικό τρόπο στο σεμινάριο “Δεν τρώει τίποτα”.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της ΑΡΗ, Ευφράνορος 34 στο Παγκράτι. Για πληροφορίες για το κόστος και κράτηση θέσης μπορείτε να επικοινωνήσετε: 6936524523/ info@aphellas.gr (αναφέροντας το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει)

Κυριακή 6 Μαϊου 2018, ώρες 11.00-15.00

Attachment Parenting για γονείς

με τη Μαρία Παπαφιλίππου

AP foto

Το σεμινάριο αυτό απευθύνεται σε γονείς με παιδιά σε όλες τις ηλικίες. Τί είναι το Attachment Parenting; Γιατί είναι σημαντική η φροντίδα των αναγκών των παιδιών; Με ποιους τρόπους μπορούμε να τις καλύψουμε; Πώς ξέρουμε ότι είναι ασφαλής ο συναισθηματικός δεσμός; Τί γίνεται όταν δεν είμαστε οι πρωταρχικοί φροντιστές των παιδιών; Τί γίνεται όταν διαφωνούμε στον τρόπο διαπαιδαγώγησης με τον/τη σύντροφο; Πώς καλλιεργούμε την ενσυναίσθηση και γιατί είναι σημαντική; Πώς μας επηρεάζει ο τρόπος που εμείς μεγαλώσαμε στην ανατροφή των δικών μας παιδιών; Αυτά και άλλα πολλά θα διερευνήσουμε, τόσο θεωρητικά, όσο και βιωματικά στο σεμινάριο αυτό, όπου οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να λύσουν τις απορίες τους, να συζητήσουν και με άλλους γονείς και να νιώσουν πιο ασφαλείς στην επιλογή ανατροφής των παιδιών τους.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της ΑΡΗ, Ευφράνορος 34 στο Παγκράτι. Για πληροφορίες για το κόστος και κράτηση θέσης μπορείτε να επικοινωνήσετε: 6936524523/ info@aphellas.gr (αναφέροντας το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει)Κυριακή 20 Μαίου 2018, ώρες 11.00-13.30

Γλωσσική Ανάπτυξη στην κρίσιμη ηλικία 0-3 ετών

με τη λογοθεραπεύτρια Χριστίνα Καρανικόλα

Το μωρό μου δεν μιλά ακόμη, να ανησυχήσω; Είναι μόλις 4 μηνών τι μπορώ να παίξω με το μωρό μου; Είναι 12 μηνών, ποιά παιχνίδια είναι κατάλληλα; Πώς να διαβάζω τα βιβλία στο παιδί μου; Αυτές και πολλές άλλες απορίες θα συζητήσουμε στην παρουσίαση αυτή.

Η κοινωνική αλληλεπίδραση και η γλωσσική ανάπτυξη ξεκινούν με τη γέννηση του παιδιού. Η ηλικία 0 εως 3 ετών είναι πολύ σημαντική για την ανάπτυξη του παιδιού. Σε αυτήν την ηλικία πραγματοποιούνται οι περισσότερες συνάψεις στον εγκέφαλο. Πληθώρα ερευνών έχουν δείξει ότι η κοινωνική αλληλεπίδραση αποτελεί την προϋπόθεση για την ανάπτυξη των γνωστικών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων του παιδιού. Επομένως, η οικογένεια είναι το πρώτο περιβάλλον μέσα στο οποίο ένα παιδί αναπτύσσει τις δεξιότητές του και από το οποίο καθορίζεται η μετέπειτα εξέλιξή του.

Η Καρανικόλα Χριστίνα υπεύθυνη του γραφείου λογοθεραπείας και συμβουλευτικής γονέων “Μαζί” και η Μαρία Παπαφιλίππου, δημιουργός της “Attachment Parenting Hellas” διοργανώνουν μία ομάδα γονέων με στόχο να συζητηθούν και να λυθούν απορίες σχετικά με την ανάπτυξη της γλωσσικής και γνωστικής ανάπτυξης παιδιών από 0 έως 3 ετών και πώς μπορούν να αναπτυχθούν μέσα από το παιχνίδι αλλά και μέσα από δραστηριότητες καθημερινής ζωής.

Πιο συγκεκριμένα θα συζητηθούν θέματα για:

  • το πώς αναπτύσσεται η γλώσσα
  • αναπτυξιακά ορόσημα
  • το πώς παίζουμε με το παιδί μας για να αναπτύξει γλωσσικές και γνωστικές δεξιότητες
  • το πώς διαβάζουμε στο παιδί μας για να γίνει στο μέλλον ένας καλός μαθητής και
  • τη σημαντικότητα της κριτικής σκέψης και πώς την αναπτύσσουμε στο παιδί μας.

Οι συμμετέχοντες θα μοιραστούν εμπειρίες και γνώσεις και θα μάθουν έξυπνους τρόπους για το πώς να αναπτύξουν καλύτερη αλληλεπίδραση με τον πιο σημαντικό άνθρωπο της ζωής τους, το παιδί τους.  Η παρουσίαση αυτή είναι ΔΩΡΕΑΝ, αλλά χρειάζεται να κάνετε εγγραφή, γιατί οι θέσεις είναι περιορισμένες. Κρατήσεις θέσεων:6906730260 (Χριστίνα Καρανικόλα)/ info@aphellas.gr

Σάββατο 26 ΜαΪου 2018, ώρες 11.00-15.00

Βιωματικό σεμινάριο Θετικής Διαπαιδαγώγησης

με τη Μαρία Παπαφιλίππου

AP foto5

Το σεμινάριο αυτό είναι βιωματικό και απευθύνεται, τόσο σε γονείς, όσο και επαγγελματίες, οι οποίοι ενδιαφέρονται να δούνε στην πράξη την εφαρμογή του ΑΡ και της Θετικής Διαπαιδαγώγησης. Κατά το Attachment Parenting, η Θετική Διαπαιδαγώγηση ενσωματώνει τη βασική φιλοσοφία του, δηλαδή «συμπεριφέρομαι στα παιδιά με τον τρόπο που θα ήθελα κι εγώ να μου συμπεριφέρονται».

Η Θετική Διαπαιδαγώγηση ενθαρρύνει και ενδυναμώνει το συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά και συνεπώς τα παιδιά μαθαίνουν και επιθυμούν να αυτορρυθμίζονται. Βασίζεται στη δημιουργία ενός θετικού οικογενειακού περιβάλλοντος, το οποίο επιτρέπει και ενθαρρύνει τα παιδιά να το εξερευνήσουν και να μάθουν από και μέσα σε αυτό.

Βασίζεται στην ιδέα ότι άμα συμπεριφερόμαστε στα παιδιά με σεβασμό και αγάπη, τότε θα αναπτύξουν σταδιακά ένα δικό τους μοντέλο εσωτερικής πειθαρχίας και ενσυναίσθησης, που είναι και ο στόχος της Θετικής Διαπαιδαγώγησης.

Η φύση της είναι προ-ενεργητική, δηλαδή βασίζεται πολύ στην πρόληψη και στο παράδειγμα των γονέων καθώς και στη θετική επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά.

Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες φέρνουν τα θέματα που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους και μέσα από βιωματικές ασκήσεις μαθαίνουν τεχνικές και θετικούς τρόπους επικοινωνίας μαζί τους, ώστε να απολαμβάνουν το χρόνο και τη σχέση τους μαζί τους, βοηθώντας τα να αυτορυθμίσουν τη συμπεριφορά τους.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της ΑΡΗ, Ευφράνορος 34 στο Παγκράτι. Για πληροφορίες για το κόστος και κράτηση θέσης μπορείτε να επικοινωνήσετε: 6936524523/ info@aphellas.gr (αναφέροντας το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει)

Κυριακή 27 Μαϊου 2018, ώρες 11.00-15.00

“Ρυθμίζω τον θυμό μου για να μην τον ξεσπάω στο παιδί μου”

με τη Μαρίνα Κρητικού

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προαγωγής υγείας απευθύνεται σε γονείς και στόχο έχει να μάθουμε να ρυθμίζουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα ώστε όχι μόνο να μην τα ξεσπάμε στο παιδί μας, αλλά να μπορούμε και να διαχειριστούμε πιο ήπια τα όποια θέματα προκύπτουν στην καθημερινότητα.
Στο σεμινάριο μας θα θίξουμε τα εξής θέματα: α) Τα αρνητικά συναισθήματα και πώς μας επηρεάζουν στην γονεϊκότητα, β) Μαθαίνω να αποδέχομαι τον θυμό και τα υπόλοιπα αρνητικά μου συναισθήματα, γ) Μαθαίνω να τα διαχειρίζομαι και να τα εκφράζω σωστά στο παιδί μου και τον σύντροφο μου και δ) Μαθαίνω να ρυθμίζω τον θυμό του παιδιού μου και να εφαρμόζω ήπιες μορφές διαπαιδαγώγησης.

Ημερομηνία έγκαιρης δήλωσης συμμετοχή: Παρασκευή 4/5

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στείλτε στο marina.kritikou@yahoo.com με τίτλο: “Για το σεμινάριο της Αθήνας”.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της ΑΡΗ, Ευφράνορος 34 στο Παγκράτι. Για πληροφορίες για το κόστος και κράτηση θέσης μπορείτε να επικοινωνήσετε: 6936524523/ info@aphellas.gr (αναφέροντας το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει)

                                                ———————–

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>