Έλενα Γαβρά – δασκάλα Yoga

Δασκάλα Yoga προ-περιγεννητικής, ενηλίκων-ζεύγους, παιδιών-οικογένειας, ατόμων με ειδικές ανάγκες (άτομα με θέματα ψυχικής υγείας, νευροαναπτυξιακά και με κινητικές δυσκολίες).

Αθήνα

Επικοινωνία: 6932720205 https://www.facebook.com/elyoga.by.elena.gavra https://www.instagram.com/elyoga_by_elena_gavra/

Η Έλενα είναι δασκάλα Yoga για την προγεννητική, μεταγεννητική περίοδο, ενηλίκων, παιδιών, ζεύγους, οικογένειας και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ανώδυνου τοκετού, πληθώρα σεμιναρίων εναλλακτικών θεραπειών και έχει εκπαιδευτεί σε ποικίλα συστήματα διαλογισμού. Το ταξίδι της στην Ινδία την μύησε πιο βαθιά στη yoga, καθώς και τα ταξίδια της με τα 2 μωρά την μύησαν πιο βαθιά στην προγεννητική και μεταγεννητική περίοδο. Μετά τη γέννηση του πρώτου της μωρού, που δεν έμεινε στη ζωή, αποφάσισε ότι ήθελε ν΄ αλλάξει πορεία στα επαγγελματικά της και στον τρόπο ζωής της. Έτσι μετά από ένα μήνα ξεκίνησε το πρώτο της πτυχίο στη yoga με αρχικό στόχο την προσωπική εξέλιξη και θεραπεία. Δεν άργησε όμως να συνειδητοποιήσει ότι μέσα από τη διδασκαλία της δημιουργείται ένα πεδίο που ευεργετεί και τους μαθητές και την ίδια. Έτσι συνέχισε την εκπαίδευση της με πτυχίο στην προγεννητική και μεταγεννητική περίοδο, όπου τότε έμεινε έγκυος. Tην περίοδο του 2ου τοκετού ολοκλήρωνε το πτυχίο της για την παιδική yoga και ύστερα από 2 χρόνια εκπαιδεύτηκε στα άτομα με ειδικές ανάγκες (άτομα με θέματα ψυχικής υγείας, νευροαναπτυξιακά και με κινητικές δυσκολίες).

Με τον ερχομό της κόρης της, Σοφήλιας ξεκίνησε συστηματικά ατομικές συνεδρίες ψυχοθεραπείας, ζεύγους καθώς και ομάδες γονέων. Συνεχώς έψαχνε για την εκδήλωση της αγάπης και της εσωτερική ισορροπία. Η ζωή δεν άργησε να τη φέρει σ’ επαφή με τη Μαρία Παπαφιλίππου, δημιουργό του Attachment Parenting Hellas και από τότε ακολουθεί το σύστημα Attachment Parenting στην κόρη της, στο εσωτερικό της παιδί, στη συζυγική της σχέση αλλά και σ’ όλες τις σχέσεις της. Αγαπάει την εξέλιξη, την αφύπνιση, να διαβάζει βιβλία, να επιμορφώνεται με σεμινάρια και να ασκεί την yoga. Τα μαθήματα της έχουν μια ισορροπία μεταξύ ανατολής και δύσης και είναι βασισμένα στις αρχές του Attachment Parenting. Αντιμετωπίζει τον κάθε μαθητή της μοναδικά και κινείται με βάση τις ανάγκες του, έτσι δημιουργείται μια θεραπευτική και φροντιστική μορφή σε φυσικό και πνευματικό επίπεδο. Ύστερα από κάθε μάθημα της, οι μαθητές λένε πως αισθάνονται πιο δυνατοί στο σώμα και πιο χαλαροί στο νου.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων της εγκυμοσύνης φροντίζει η κάθε γυναίκα να νιώθει δυνατή πνευματικά και σωματικά έτσι ώστε να βρεθεί μ’ αγάπη και καταλληλόλητα στον

ιδανικό τοκετό για εκείνη και το/τα μωρό/ά της. Προετοιμάζει τις γυναίκες για τον τοκετό με προσοχή και ευαισθησία. Στα μαθήματα της περιγεννητικής περιόδου εστιάζεται στην αποθεραπεία της εγκυμοσύνης και του τοκετού αλλά και στην υποστήριξη του σώματος για τις ανάγκες εκείνης της περιόδου. Στα μαθήματα ενηλίκων συνυπολογίζει πάντα τις πιθανές ιδιαιτερότητες του κάθε μαθητή και συμπεριλαμβάνει θεραπευτικές ασκήσεις. Τα μαθήματα με τα παιδιά γίνονται μέσα από παιχνίδι, δημιουργικότητα, αποδοχή και σύνδεση. Στα μαθήματα της με άτομα με ειδικές ανάγκες λειτουργεί με υπευθυνότητα, αποδοχή και ευαισθησία κάτι που βοηθάει στην ισορροπία και την εξέλιξη των ανθρώπων αυτών.

Ο βαθύτερος της στόχος πάντα, είναι να έρθει σε μεγαλύτερη επαφή ο μαθητής με τον εαυτό του και να αισθάνεται ευεξία ύστερα από κάθε μάθημα.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *