Ίρις Χατζητζάνου

Η Ίρις είναι Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια, MSc, Θεραπεύτρια Οικογένειας και Ομάδας.

Ελ. Βενιζέλου 5, Μελίσσια

Τηλ: 6947900927

Email: ichatzitzanou@gmail.com

Αποφοίτησε το 2002 από το τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με κλινική πρακτική στο Ψυχιατρικό Τομέα του Σισμανόγλειου ΓΠΝ. Αμέσως μετά το πτυχίο ειδικεύθηκε στο τετραετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα (ΠΕΣΘ) του Εργαστηρίου Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων ως Συστημική Οικογενειακή και Ομαδική Θεραπεύτρια. Από το 2003 εργάστηκε σε Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, ως σύμβουλος και εκπαιδεύτρια στα “Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας” και ως συντονίστρια στις “Σχολές Γονέων”, έχοντας έτσι αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία στην Εκπαίδευση και τη Συμβουλευτική των Ενηλίκων.

Υποστηρίζοντας η ίδια την αξία της διά βίου μάθησης, έχει παρακολουθήσει έως σήμερα σεμινάρια, πανελλήνια και διεθνή συνέδρια και ημερίδες με πλούσια θεματολογία για τη ψυχική υγεία και τη ψυχοθεραπεία, όπως το πρόγραμμα “Εκπαίδευση Λειτουργών Υγείας και Εκπροσώπων Κοινωνικών Φορέων σε θέματα Προαγωγής Ψυχικής Υγείας και Ανάπτυξης Ψυχοκοινωνικών Δεξιοτήτων” της Ψυχιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Institute of Psychiatry -Section of Primary Care Mental Health του King’s College London και το E.T.H.I.C.S, London.

Εργάζεται ιδιωτικά με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες και συνεργάζεται με ειδικούς ψυχικής υγείας και επαγγελματίες υγείας. Για την καλύτερη δυνατή πλαισίωση των οικογενειών θεωρεί απαραίτητη την επικοινωνία και αλληλεπίδρασή της και με άλλους συναδέλφους από το χώρο των ανθρωπιστικών επαγγελμάτων, όπως οι βοηθοί μητρότητας, που συνοδεύουν τους γονείς στο ταξίδι της γονεϊκότητας από την αφετηρία της.

Το 2009 έγινε μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας του Κέντρου Ημέρας ΑΝΑΣΑ, για τη διάγνωση και θεραπεία των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής (ψυχογενής ανορεξία, ψυχογενής βουλιμία, επεισοδιακή υπερφαγία) παρακολουθώντας ασθενείς σε ατομικές, οικογενειακές και ομαδικές συνεδρίες. Παράλληλα το 2011 εκπαιδεύτηκε στη Ψυχιατρική Κλινική Maudsley (NHS) στο Λονδίνο, στην Πολυοικογενειακή Θεραπεία (MFT), η οποία και εφαρμόζεται ως εντατική παρέμβαση με τους συνεργαζόμενους αρμόδιους φορείς (Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου, Παίδων Αγία Σοφία, Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και Παίδων Α. Κυριακού) σε οικογένειες με μέλη πάσχοντα από Ψυχογενή Ανορεξία. Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε πανελλήνια συνέδρια Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής και ημερίδες στο πεδίο των ΔΠΤ. Επίσης έχει συμμετάσχει ενεργά στο συντονισμό των επιστημονικών σεμιναρίων του ΚΗ ΑΝΑΣΑ με σκοπό την εκπαίδευση του επιστημονικού κλάδου και συνεισφέρει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού με ομιλίες, διδασκαλία και άρθρα σχετικά με το αντικείμενο αυτό.

Το 2012 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας.

Από το 2017 είναι εξωτερική συνεργάτιδα του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων και μέλος της μονάδας Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής και Συννοσηρότητας.

Το 2020 παρακολούθησε επιτυχώς το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) και εξειδικεύτηκε στην Ιατρική Ψυχολογία.

Την ίδια χρονιά εκπαιδεύτηκε επίσης στην Αξιολογική Ψυχοσωματική Συμβουλευτική (ΕΚΠΑ) για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση περιπτώσεων σε περιόδους κρίσης, όπως η πανδημία.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *