Αθηνά Πατσουλέ

Πατσουλέ Αθηνά

Διεύθυνση : Λουκά Μπέλλου 4, Αμπελόκηποι, πλησίον μετρό Πανόρμου

Τηλέφωνο : 2130881177, 6938502122

E-mail : athenapatsoule@yahoo.gr

http://www.athenapatsoule.gr/

Η Αθηνά Πατσουλέ είναι αδειούχος ψυχολόγος και πιστοποιημένη οικογενειακή θεραπεύτρια ECP.

Από το 2010, διατηρεί ιδιωτικό γραφείο παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας σε άτομα, ζευγάρια, οικογένειες καθώς επίσης και συμβουλευτική υποστήριξη γονέων. Επίσης συντονίζει ομάδες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας.

 Εκπαίδευση και κατάρτιση

  • Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές της στο Στρασβούργο (Université Louis Pasteur – Strasbourg I) και ειδικεύτηκε στη οικογενειακή ψυχοθεραπεία συστημικής προσέγγισης στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων της Dr. Χάρις Κατάκη.
  • Ως ασκούμενη ψυχολόγος εργάστηκε στην Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Στρασβούργου, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Brumath και στο Κέντρο Συστημικών Ερευνών και Μελετών για την Οργανωσιακή και Οικογενειακή Επικοινωνία (RESCIF).
  • Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων: εκπαίδευση και συμβουλευτική ενηλίκων (ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ΚΕΘΕΑ), κλινική ψυχοπαθολογία (Αιγινήτειο Νοσοκομείο), εθισμός των εφήβων στο διαδίκτυο (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ), ψυχοτραυματολογία – EMDR (TACT HELLAS).

 Συνεργασίες

  • Συνεργάζεται με την Attachement Parenting Hellas, παρέχοντας ατομική και ομαδική συμβουλευτική σε γονείς καθώς επίσης και σεμινάρια σε θέματα γονεϊκότητας .
  • Επί σειρά ετών συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δία Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, συντονίζοντας ομάδες συμβουλευτικής για γονείς, ενήλικες και άτομα τρίτης ηλικίας, στα πλαίσια των προγραμμάτων Σχολές Γονέων και Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ).
  • Έχει συνεργαστεί με την ΑΜΚΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών παρέχοντας ψυχοκοινωνική υποστήριξη ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
  • Έχει διδάξει ψυχολογία σε σπουδαστές των Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ, ΔΟΜΗ και Σιβιτανίδειο.
  • Επίσης, έχει εργαστεί εθελοντικά στους Γιατρούς του Κόσμου.

 Ομιλίες – σεμινάρια

Έχει πραγματοποιήσει σεμινάρια και ομιλίες για γονείς και εκπαιδευτικούς πάνω στα θέματα της επικοινωνίας με τα παιδιά, του σχολικού εκφοβισμού και της χρήσης του διαδικτύου.

Πιστοποιήσεις

  • Είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχολογίας (EuroPsy) και του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχοθεραπείας (European Certificate of Psychotherapy – ECP).
  • Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (ΣΕΨ) και της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Οικογενειακής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ).

Γλώσσες

Εργάζεται στην ελληνική και στη γαλλική γλώσσα.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *