Αλεξάνδρα Χατζησταύρου- My Family Nest

Αλεξάνδρα Χατζησταύρου – Κέντρο για την Οικογένεια “ MY FAMILY NEST”

Σητείας 21 , Χαλάνδρι, 15235

Τηλ. Επικοινωνίας : 6973037263

Email. alexandra.chatzistavrou@gmail.com

Fb: My Family Nest

Η Αλεξάνδρα είναι Ψυχολόγος ( B.Sc. in Psychology, University of Central Lancashire) με μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική Ψυχολογία ( M.Sc. in Person-Centered Counselling, University of Strathclyde) . Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη μουσική αποκτώντας πτυχίο στο Βιολί .Είναι απόφοιτη του τριετούς κύκλου σπουδών του Μεταπτυχιακού Εκπαιδευτικού Προγράμματος Μουσικοθεραπείας, το οποίο πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Κέντρου Μουσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης, του Μουσικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης και του New York University (USA).

Είναι υπεύθυνη του προγράμματος Μουσικοθεραπείας του Metropolitan ΚΔΒΜ, εισηγήτρια σεμιναρίων στην Edu-Seminar’s team και συνεργάτης του site “ Paramana”. Έχει εργαστεί ως καθηγήτρια βιολιού σε ωδεία στη Θεσσαλονίκη , καθώς και στα Μουσικά Σχολεία της Δράμας και της Καρδίτσας . Έχει εργαστεί ως Μουσικοθεραπεύτρια στο Ινστιτούτο Μουσικοθεραπείας Βόλου και στο εργαστήρι Ανάπτυξης και Θεραπείας Παιδιού, Εφήβου και Οικογένειας « ΑΡΓΩ»(Αθήνα) . Υπήρξε υπεύθυνη του τμήματος Μουσικοθεραπείας στο ¨Ερατειο Ωδείο¨( Αθήνα) και στη ¨ Μουσική Σχολή Πυξίδα¨(Αθήνα) .

Έχει δουλέψει με παιδιά με Αυτισμό, σύνδρομο Down, συναισθηματικές δυσκολίες , μαθησιακές δυσκολίες και διαταραχές στη συμπεριφορά . Έχει δουλέψει συμβουλευτικά με γονείς , για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση , τη συναισθηματική ενδυνάμωση και την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων παιδιών και εφήβων. Παράλληλα, δουλεύει με ενήλικες ( ατομικά και ομαδικά ) σε επίπεδο Προσωπικής Ανάπτυξης .

Διοργανώνει σεμινάρια και ομιλίες . Το ερευνητικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Τέχνη ως ψυχοθεραπευτικό μέσο . Συμμετέχει σε συνέδρια παρουσιάζοντας τη δουλειά της.

Το 2017 δημιούργησε το κέντρο για την Οικογένεια “ MY FAMILY NEST” όπου παρέχει ατομικές συνεδρίες Ψυχοθεραπείας, Ψυχοθεραπεία μέσω Τέχνης, Μουσικοθεραπεία για παιδιά, Συμβουλευτική Γονέων ,Ομάδες Γονέων και Εγκύων .Παράλληλα λειτουργούν και εργαστήρια Μουσικής και Ψυχοκινητικής Αγωγής για παιδιά.

Η Αλεξάνδρα έχει μια κόρη και ένα γιο!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *