ΑΛΕΞΙΑ ΣΤΟΥΡΑΪΤΗ-νομικός/διαμεσολαβήτρια

Επικοινωνία: 6947003595

info@restorative.gr

Οικογενειακή Διαμεσολάβηση – Workshops προσωπικής ανάπτυξης.

Η Αλέξια είναι νομικός και διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Μετά από πλήθος επιμορφώσεων και υποτροφιών σε σχετικά πεδία (ενδεικτικά: μη-βίαιη επικοινωνία, διαπραγματεύσεις, συστημική ψυχοθεραπεία, σχολική διαμεσολάβηση κ.ά.), τα προσωπικά της ενδιαφέροντα και οι ευαισθησίες την ώθησαν να επανεκπαιδεύσει τον εαυτό της ολοκληρώνοντας 4ετείς σπουδές στο Ψυχόδραμα.

Ήταν υπότροφος του Eastern Mennonite University, USA για το 2018, όπου εκπαιδεύτηκε στη διαχείριση του τραύματος και σε πρακτικές της Επανορθωτικής Δικαιοσύνης, καθώς και του ιδρύματος R. Bosch, με χρηματοδότηση του οποίου πραγματοποίησε project επανορθωτικής πρακτικής στη Γερμανία. Επίσης, ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στη θεραπευτική προσέγγιση στις εξαρτήσεις (Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις).

Συνεργάτης του Ψυχοδραματικού Κέντρου Ανάπτυξης της Προσωπικότητας (ΨΥΚΑΠ), εξειδικεύεται στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση (διαμεσολάβηση στο διαζύγιο), οργανώνει και συντονίζει βιωματικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια από το 2015, ενώ αρθρογραφεί σχετικά με τα αντικείμενα στα οποία ειδικεύεται.

Ο χώρος Restorative είναι ένας χώρος στο κέντρο της πόλης όπου η νομική επιστήμη συναντά την ψυχολογία, και η διαμεσολάβηση γίνεται ένας δρόμος για την προσωπική ανάπτυξη. Η διαμεσολαβητική διαδικασία παύει να προσομοιάζει σε μια απλή διαπραγμάτευση και πλέον αποσκοπεί στη μεταμόρφωση της σύγκρουσης.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *