Βασιλεία Μπακαγιάννη- βοηθός μητρότητας

Βασιλεία Μπακαγιάννη

Βοηθός Μητρότητας

Αιγαίου 77, Νέα Σμύρνη

‘freesoulmama’

birth•pregnancy•motherhood

athens | greece

Τηλ. Επικοινωνίας: 6948104509, 2109328161

Η Βασιλεία Μπακαγιάννη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Άρτα. Εγκατασταθηκε στην Αθήνα, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της αρχικά στο marketing και στη συνέχεια  στο interior design & architecture. Το ταξίδι στη μητρότητα την ενέπνευσε από πολύ νωρίς στο να ασχοληθεί με τη γυναικεία φύση και την περιγεννητική φροντίδα και να εκπαιδευτεί ως Βοηθός Μητρότητας (doula). Από τότε έχει πάρει μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα όπως τα “Red Tent Doula course” με τη Nicola Goodall, το “Conversations With the Womb” με τη Giuditta Tornetta,  το “Birthlight Yoga Study Day for Maternity Health Professionals” με τη Francoise Freedman.

   Τα τελευταία χρόνια συντονίζει έναν κύκλο γυναικών υποστήριξης και ενδυνάμωσης, ανοιχτό σε γυναίκες όλων των ηλικιών, όπως και σε γυναίκες με προβλήματα ακοής -σε ταυτόχρονη απόδοση στην ελληνική νοηματική γλώσσα- εξερευνώντας τη γυναικεία φύση και τη θηλυκή ενέργεια, αγγίζοντας θέματα που αφορούν τη σύγχρονη γυναίκα μέσα από μια ολιστική προσέγγιση και βιωματικών εμπειριών.

   Επίσης δουλεύει με γυναίκες από την περίοδο της εγκυμοσύνης, στον τοκετο, και στη λοχεία βοηθώντας αυτές και τους συντρόφους τους σε πρακτικά και συναισθηματικά  θέματα περιγεννητικής φροντίδας, μητρότητας και διαπαιδαγώγησης και είναι εμπνεύστρια και ιδρύτρια του κέντρου freesoulmama.

   Στη δουλειά της χρησιμοποιεί εργαλεία έκφρασης, όπως τη θεραπευτική ζωγραφική, το τραγούδι, την κίνηση και το χορό, το διαλογισμό, τη γιόγκα κ.α. Έχει εμπνευστεί από διάφορες κουλτούρες του κόσμου, όσον αφορά την φροντίδα της Γυναίκας και έχει εκπαιδευτεί στο Αγιουρβεδικό μασάζ Mardana από τον Ioanni Umrao Singh.

   Μεγαλώνει τον γιο της με τις αρχές του attachment parenting και βοηθάει νέους γονείς να γνωρίσουν τη θετική διαπαιδαγώγηση.

   Με την ιδιότητα της ως interior designer- architect  βοηθάει τις οικογένειες στον σχεδιασμό της κατοικίας τους, ενθαρρύνοντας την υγιή ανάπτυξή  και αυτορρύθμιση των παιδιών μέσα στα εκάστοτε πλαίσια για λειτουργικότητα δράσεων στον χώρο.

   Η ίδια πιστεύει πως μια μητέρα που έχει αγκαλιάσει τους ρόλους της και είναι συντονισμένη και σε αρμονία με την θηλυκή της πλευρά, είναι μια αρκετά καλή μητέρα.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *