Βασιλική Μπουγιοτοπούλου- Σύμβουλος Μελέτης, Ειδική Παιδαγωγός

Βασιλική Μπουγιοτοπούλου, PhD.

Σύμβουλος Μελέτης, Ενδυναμωτής Λογοπεδικός, Ειδική Παιδαγωγός, Εκπαιδεύτρια Β.Ε.Λ.Ο.Σ

ΒΕΛΟΣ – Βιωματικά Εργαστήρια Λειτουργικής Οικογενειακής Συνεξέλιξης

Τηλ. 210 9761409  6980593772

velosworkshop@gmail.com

www.velosworkshop.gr

../Documents/ΒΕΛΟΣ/ΒΕΛΟΣ%20ΓΡΑΦΙΣΤΙΚΑ/ΦΥΛΛΑΔΙΑ%20ΒΕΛΟΣ/1.jpg

   Η Βασιλική Μπουγιοτοπούλου Ph.D δημιούργησε μαζί με την συνεργάτιδα της το ΒΕΛΟΣ – Βιωματικά Εργαστήρια Λειτουργικής Οικογενειακής Συνεξέλιξης, συντονίζοντας και εκπαιδεύονταςομάδες γονέων, παιδιών κάθε ηλικίαςμέσα από κύκλους δομημένων βιωματικών σεμιναρίων, με στόχο την ανάπτυξη της λειτουργικής επικοινωνίας με τα παιδιά.

   Στο ΒΕΛΟΣ εκπαιδευόμαστε ως γονείς να ‘ακούμε’ τα παιδιά μας, να κατανοούμε τις ανάγκες τους, να επικοινωνούμε χωρίς συγκρούσεις! Εξερευνώντας ταυτόχρονα τα θετικά μας χαρακτηριστικά και ενδυναμώνοντάς τα, ώστε να αισθανθούμε ΄καλύτεροι΄ και  αποτελεσματικότεροι γονείς με πίστη στο ρόλο μας και εμπιστοσύνη στα παιδιά μας! 

   Για να είμαστε κοντά στους γονείς και κυριολεκτικά, τα εργαστήρια ΒΕΛΟΣ διοργανώνονται στο χώρο μας στην Ηλιούπολη, σε συνεργαζόμενους χώρους σε διάφορες περιοχές της Αττικής και διαδικτυακά.

   Εδώ και 25 χρόνια ως Λογοπεδικός – Ειδική Παιδαγωγός, η Βασιλική είναι καθημερινά κοντά στα παιδιά και στις οικογένειες τους με μακρόχρονη σχέση επικοινωνίας. Έχοντας μία τόσο κοντινή σχέση συχνά αναδεικνυόταν η ανάγκη να προσφέρει κάτι παραπάνω, από τα στενά όρια της της θεραπείας Λόγου, Επικοινωνίας, Μάθησης. Τα παιδιά είχαν ανάγκη από συναισθηματική ασφάλεια, αποδοχή, ενθάρρυνση κι η Βασιλική με βαθιά ενσυναίσθηση άγγιζε την Ψυχή. Επίσης είχαν ανάγκη από ενδυνάμωση και υποστήριξη για να αναπτύξουν τις ικανότητες τους και με  επιστημονικά εργαλεία, δομή, οργάνωση, σύστημα, μεταδοτικότητα, προσέγγιζε το Νου.

   Οι γονείς από την μεριά τους ήταν γεμάτοι αγωνίες και ερωτήματα, έχοντας ανάγκη από νοιάξιμο, ενδυνάμωση και ουσιαστική υποστήριξη! Έτσι πριν από 10 χρόνια ξεκίνησε την μακριά πορεία μετεκπαίδευσης σε θεραπευτικές μεθόδους ευρύτερες της αρχικής της ειδικότητας, βασισμένες στη Συστημική-Διαλεκτική Προσέγγιση (‘Δυναμική Οικογένειας – Ευαισθητοποίηση σε Επικοινωνιακές Δραστηριότητες στην Οικογένεια΄, ’Διεργασία Ομάδας, ‘Δυναμική Ομάδας’, ‘Εισαγωγή στο Συστημικό Τρόπο Σκέψης’, ‘The Basic of Non Violence Communication  Μ.Rosenberg’,  ‘Solution  Focused  Brief  Therapy  in  Education’, ‘SFBT – Solution Focused Brief Therapy’, ‘Πεξσε – Πρόγραμμα Εξέλιξης Σχέσεων Επικοινωνίας’, ‘Attachment Parenting για επαγγελματίες’) προσανατολισμένες στην υποστήριξη, την ενδυνάμωση και την ανάδειξη δεξιοτήτων των γονιών!

     Παράλληλα βλέποντας την αυξανόμενη ανάγκη των παιδιών και των οικογενειών τους για αποδοτική και αυτόνομη σχολική μελέτη, εκπαιδεύτηκε ως Σύμβουλος Μελέτης-Ενδυναμωτής (ΠΥΣΜΑ-Πρόγραμμα Υποστήριξης Σχολικής Μελέτης & Απόδοσης), εφαρμόζοντας την Βραχεία θεραπευτική προσέγγιση Εστιασμένη στη Λύση – SFBT για την ενδυνάμωση του παιδιού και της οικογένειάς του.

    Ταυτόχρονα συντονίζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικά εργαστήρια στο Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα το παιδί και την οικογένεια.

    Όπως λέει και η Βασιλική ‘‘Οι συνεχείς επιλεγμένες μετεκπαιδεύσεις με εμπλουτίζουν και με ενδυναμώνουν ως Θεραπεύτρια ώστε να επικοινωνώ και να συνδέομαι με την Ψυχή και το Νου των Παιδιών και των Οικογενειών τους.’’

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *