Δήμητρα Παγανέλη- Μαία

Μαία

Παύλου Μελά 21-23, Κορυδαλλός

Τηλ. 6972634618

dimitrapaganeli@gmail.com

Η Δήμητρα Shakti Ardas Kaur γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.Σπούδασε Μαιευτική, στη σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και πρόνοιας του ΑΤΕΙ Αθηνών,από την οποία και αποφοίτησε με Βαθμό «Άριστα” και υποτροφία. Εργάστηκε στα πλαίσια της άσκησης της στο μεγαλύτερο Δημόσιο Μαιευτήριο της Αθήνας. Παράλληλα με τις Μεταπτυχιακές της σπουδές,βρίσκεται πάντοτε δίπλα στις γυναίκες,ασχολούμενη έντονα με τον θηλασμό,τον φυσικό τοκετό,τον τοκετό στο σπίτι και την προετοιμασία γονεϊκότητας. Οι συνεργασίες με μεγάλους ιατρούς είναι πολλές. Έχει εργαστεί επίσης στο μεγαλύτερο Μαιευτήριο της Ελλάδος από όπου και αποχώρησε οικειοθελώς διότι ήταν αντίθετη με όλες τις μη-αναγκαίες παρεμβάσεις στην επίτοκο και το νεογνό της καθώς και με την εκμετάλλευση της γυναικείας Φύσης.Πιστεύει απόλυτα πως η στιγμή του τοκετού είναι μια κατανυκτική στιγμή και όλοι μας της οφείλουμε την πρέπουσα ευλάβεια. Όταν λοιπόν, η μητέρα που γεννά και το παιδί που γεννιέται νιώθουν ασφαλείς,τότε,το θαύμα της ζωής μπορεί να ολοκληρωθεί και να αποκαλυφθεί στον κόσμο.Αποφάσισε να δουλέψει μόνη της και με ανθρώπους που έχουν κοινό όραμα, στη δική της Σχολή, στο Yoga for the people Athens Shala,με αγάπη και σεβασμό στην Γυναικεία φύση,τη Μητρότητα και την Οικογένεια. Είναι κάτοχος του διπλώματος Βirthlight από τη Yoga Alliance,ενώ έχει αναλάβει επί σειρά ετών τα τμήματα Prenatal(Γιόγκα Εγκυμοσύνης),Postnatal(μεταγεννητική Γιόγκα),Baby Yoga(βρέφη 3-7 μηνών),Baby Massage,Kids Yoga( παιδιά 3-6 ετών και 7-11 ετών)καθώς και τα τμήματα που αφορούν την προετοιμασία γονεϊκότητας. Έχει προετοιμάσει επί σειρά ετών εκατοντάδες ζευγάρια για τον νέο τους ρόλο,δίνοντας στη συζυγία και την προγεννητική σύνδεση την πρέπουσα σημασία .

Έχει προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στον Σύλλογο Αγέννητου Παιδιού ”Η Αγκαλιά” και έχει εμπνευστεί και οργανώσει το τμήμα Προετοιμασίας Γονεϊκότητας του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Αττικής. Το 2016 απέκτησε το δεύτερό της δίπλωμα στα Μαιευτικά Επείγοντα(ALSO, Life Support in Obstetrics).Το 2017 απέκτησε το τρίτο της πτυχίο στην Καρδιοτοκογραφική Παρακολούθηση του εμβρύου. Ακολουθεί πιστά τη Μοντεσσοριανή Φιλοσοφία καθώς και την Φιλοσοφία του Attachmenh Parenting.

Η Δήμητρα έχει εισέλθει στο μονοπάτι της Yoga σε ηλικία μόλις 17 ετών και το βαδίζει έως και σήμερα. Έχει χτίσει την πρακτική της στην Ashtanga Vinyasa Yoga με μεγάλη πειθαρχία,επίγνωση και σεβασμό προς τους δασκάλους της. Γνώρισε τη μαγεία της Kundalini Yoga το 2014 και αφέθηκε στην ενέργεια της να την ταξιδέψει στα πιο μαγικά και συνειδητά ταξίδια του εαυτού.

Το 2016 ήρθε σε επαφή με τον Σαμανισμό και αμέσως ένιωσε τη σύνδεση. Ξεκινά λοιπόν την εκπαίδευση της στον Σαμανικό θεραπευτικό τροχό και μυείται στη θεραπευτική τεχνική του Ρέικι. Όραμα της να εξαλειφθεί ο φόβος από την Μητρότητα μέσα από τη συνεχή εκπαίδευση των ζευγαριών, να γεννιούνται ευπρόσδεκτοι άνθρωποι στον κόσμο αυτό και η γέννηση του ανθρώπου να γίνεται πλέον χωρίς βία αλλά με υπομονή και σεβασμό.


”Η δόνηση της γυναίκας,μπορεί να δημιουργήσει ολόκληρο το σύμπαν.” Yogi Bhajan

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *