Εβίτα Αμπελά

Εβίτα Αμπελά

Δραματοθεραπεύτρια μέλος της Ένωσης Δραματοθεραπευτών – Παιγνιοθεραπευτών (ΕΔΠΕ), Ψυχοπαιδαγωγός, Μsc Eφαρμοσμένης Αναπυξιακής Ψυχολογίας, Θεατροπαιδαγωγός

Ερισύχθονος 34Β ,Θησείο

Τηλέφωνο επικοινωνίας :

6974629354

email : evita3-@hotmail.com

Η Εβίτα έχει σπουδάσει Φιλοσοφία -Παιδαγωγικά και Ψυχολογία με κατεύθυνση Ψυχολογίας (Πανεπιστημίο Ιωαννίνων) και κατέχει δίπλωμα ειδίκευσης στην Ειδική αγωγή και ψυχολογία- Νευροψυχολογία (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ,Παιδαγωγικό τμήμα ειδικής αγωγής).

Η βασική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση στην οποία έχει εκπαιδευτεί επί τέσσερα χρόνια είναι η δραματοθεραπεία (Ινστιτούτο Αιών, Αθήνα). Επίσης, έχει εκπαιδευτεί επί τρία χρόνια στο Θεατρικό Παιχνίδι ( Βιωματικό Εργαστήρι- Σχολή Παιδαγωγικής Θεάτρου & Θεατρικού Παιχνιδιού “Σχολείο Παιχνιδιού”,Αθήνα) καθώς και επί τρία χρόνια στις Βασικές Αρχές Διεργασίας Ομάδας και στο ρόλο του συντονιστή (Ινστιτούτο Process work, Αθήνα). Τέλος κατέχει δίπλωμα ετήσιας εκπαίδευσης στην Ψυχαναλυτική παρατήρηση βρέφους (Τhe Tavistock Institute, London, uk)

Στο παρών κάνει τη μεταπτυχιακή της εκπαίδευση (MSc) στην Εφαρμοσμένη Αναπτυξιακή Ψυχολογία ( Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο)

Στα προαναφερθέντα προγράμματα διδάχθηκε κυρίως ψυχανάλυση, γνωστική συμπεριφορική θεραπεία (CBT) και συστημική.

Από τον Οκτώβριο του 2013 ως και σήμερα ασκεί την επαγγελματική της δραστηριότητα στη Δραματοθεραπεία, χρησιμοποιώντας τεχνικές Παιγνιοθεραπείας, εφόσον ο κύριως πληθυσμός που εργάζεται είναι τα παιδιά και οι Έφηβοι. Ωστόσο τα τελευταία τέσσερα χρόνια συν-εργάζεται και με Ενήλικες.

Στο παρελθόν εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε κατ οίκον θεραπείες δραματοθεραπείας, παρατηρώντας βαθύτερα τα συστημικά πλαίσια. Σήμερα εργάζεται ως δραματοθεραπεύτρια σε παιδιά και εφήβους και ως σύμβουλος γονέων στο κέντρο ειδικών θεραπειών ΄΄Έρεισμα΄΄ και στο κέντρο ΄΄Οικογένεια΄΄. Καθώς και ιδιωτικά στο Θησείο και στο Νέο Ηράκλειο με Παιδιά ,εφήβους και Ενήλικες.

Ήταν σε ομάδα δραματοθεραπείας από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Ιούνιο του 2013 , σε ατομική συστημική θεραπεία από τον Οκτώβριο του 2013 έως τον Οκτώβριο του 2014 και σε ατομική ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία από τον Ιούνιο του 2018 έως και τον Σεπτέμβριο του 2021 . Σε ατομική δημιουργική εποπτεία από τον Νοέμβριο του 2013 έως και σήμερα ενώ σε ομάδα δημιουργικής εποπτείας από τον Νοέμβριο του 2020 έως και τον Ιούνιο του 2021.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *