Εβίτα Κουριδάκη-Εκπαιδευτικός/Εμψυχώτρια

Εβίτα Κουριδάκη: Εμψυχώτρια, Εκπαιδευτικός Προσχολικής Αγωγής

Επικοινωνία: Αθήνα, 6989710622 Email: kouridakiev@gmail.com

Facebook page: Μικρό Βουνό, @mikrovouno

Η Εβίτα Κουριδάκη γεννήθηκε στην Αθήνα την άνοιξη του 1992 σε ένα σπίτι κοντά στη θάλασσα. Ολοκλήρωσε στο ΕΚΠΑ τις σπουδές της στην Εκπαίδευση και Αγωγή στην Προσχολική Ηλικία, με ειδίκευση στον τομέα της Διαφοροποιημένης Παιδαγωγικής Προσέγγισης. Στο πανεπιστήμιο, παρατήρησε πως η μάθηση συντελείται βιωματικά και αποτελεί μια συναρπαστική διαδικασία.

Ως αποτέλεσμα, άνοιξε ένας μεγάλος κύκλος πρακτικής και σπουδών στην βιωματική εκπαίδευση παιδιών και ενηλίκων. Σπούδασε εμψύχωση ομάδας και θεατρικό παιχνίδι στο τριετές πρόγραμμα του Σχολείου Παιχνιδιού – Εργαστήρι Πολιτιστικής Εκπαίδευσης και ασχολήθηκε με τη Mουσικοκινητική Aγωγή με κρουστά και ιδιόφωνα μουσικά όργανα σε ομάδες παιδιών και ενηλίκων. Έχει παρακολουθήσει ένα πλήθος βιωματικών σεμιναρίων στην Μοντεσσοριανή εκπαίδευση, την παιδαγωγική των σχολείων Reggio Emilia και τον Θεατρικό Αυτοσχεδιασμό στην προσχολική εκπαίδευση. Επιπλέον, έχει μετεκπαιδευτεί στη Σχολική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και έχει πιστοποιηθεί ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων.

Τα τελευταία 10 χρόνια εργάστηκε ως ερμηνεύτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τη Διαφορετικότητα στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης, ως νηπιαγωγός σε σχολεία και ως εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε ιδιωτικές, ή δημοτικές δομές.

Τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησαν οι σπουδές της στην Παιδαγωγική του Δάσους, όπου ολοκλήρωσε το STEP 1 Forest School Pedagogy και ξεκίνησε να εργάζεται με παιδιά και ενήλικες στο πρώτο μας σπίτι, το δάσος.

Παράλληλα, δημιούργησε την εκπαιδευτική κοινότητα «Μικρό Βουνό» όπου εκεί συναντιούνται εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, καλλιτέχνες, αλλά και όλοι όσοι πιστεύουν σε έναν καλύτερο κόσμο, μέσω της εκπαίδευσης και της δημιουργίας. Στο «Μικρό Βουνό» συμμετέχει στη συγγραφή άρθρων και μικρών κειμένων για την εκπαίδευση και την γονεϊκότητα. Μαζί με τους συνεργάτες της πραγματοποιεί εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού και Live Art σε ομάδες παιδιών και εφήβων, αλλά και ομάδες Συμβουλευτικής Γονέων, με τα εργαλεία του θεατρικού παιχνιδιού και της βιωματικής εκπαίδευσης.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *