Ειρήνη Παρασκευά- Μαία

Ειρήνη Παρασκευά, Μαία, MSc

Τηλ: 6943869176

Email: midwife.paraskeva@gmail.com

Ιστότοπος: www.dentrozois.gr

H Ειρήνη είναι απόφοιτη του τμήματος Μαιευτικής στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας.

Όντας ακόμα φοιτήτρια ταξίδεψε στο Βέλγιο και στη Γερμανία για να παρακολουθήσει διαλέξεις και να συνομιλήσει με κορυφαίους επαγγελματίες υγείας για το φυσικό τοκετό, όπως ο Michele Odent και η Debra Pascali Bonaro και αυτόν τον δρόμο συνέχισε να ακολουθεί και ως ελεύθερη επαγγελματίας.

Έτσι, το 2017 «γεννήθηκε» το «Δέντρο της ζωής» (www.dentrozois.gr), ένας χώρος συνάντησης με σκοπό την υγιή οικογένεια, σε όλες τις εκφάνσεις της. Ο ρόλος της μαίας, την ιερή στιγμή της γέννησης, είναι καθοριστικός και έχει φανεί πως μπορεί να φωτίσει και να ενδυναμώσει το ζευγάρι σε όλο το ταξίδι της γονεϊκότητας. Προγεννητικές συναντήσεις εγκύων, κατ’ οίκον επισκέψεις, ενημέρωση και υποστήριξη στο δύσκολο αλλά μαγευτικό ταξίδι του μητρικού θηλασμού, υποστήριξη κατά τον τοκετό στο μαιευτήριο ή στο σπίτι, είναι μερικές πτυχές της επαγγελματικής της καθημερινότητας.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων, συνεδρίων και διαλέξεις.

● Το 2015 εκπαιδεύτηκε εντατικά, στο μαιευτήριο «Έλενας Βενιζέλου», πάνω στο φυσιολογικό τοκετό μετά από καισαρική τομή (Vbac).

● Έχει ολοκληρώσει εξάμηνη μετεκπαίδευση στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο «Αρωματοθεραπεία – Βοτανοθεραπεία» και έχει συμμετάσχει σε ερευνητικές εργασίες με θέμα τη χρήση των βοτάνων στην περιγεννητική περίοδο.

● Από το 2015 μέχρι σήμερα συνεργάζεται ως μαία με το Women’s Health Vbac Institute.

● Από το 2018 είναι πιστοποιημένη στην Prenatal Yoga από τη Birthlight.

● Το 2019 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο τμήμα Μαιευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με εξειδίκευση στην Πρωτοβάθμια Μαιευτική Φροντίδα και την Προετοιμασία για τη Γονεϊκότητα.

Η συνεχής επικαιροποίηση των επιστημονικών της γνώσεων και δεξιοτήτων αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της επαγγελματικής της δραστηριότητας. Ο σεβασμός στην οικογένεια και ιδιαίτερα στον άνθρωπο που γεννιέται, η αγάπη και η ενσυναίσθηση είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες της καθημερινής της μαιευτικής πρακτικής. Ο στόχος της είναι να μπαίνει θετικό πρόσημο σε όλες τις εκφάνσεις της γονεϊκότητας, στην εγκυμοσύνη, στη γέννηση, στο θηλασμό, στην διαπαιδαγώγηση και την ανατροφή των παιδιών.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *