Ζωή Χρήστου- Θεσ/νίκη

Ζωή Χρήστου

Ψυχολόγος ΑΠΘ ,εκ. Εδικός Θεραπευτικού Παιχνιδιού.

Τηλ.επικ. 6936711801

zoi.marievi@gmail.com

fb : Psychology Play Therapy

H Ζωή Χρήστου είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας ΑΠΘ. Είναι εκπαιδευόμενη ειδικός θεραπευτικού παιχνιδιού από την Play Therapy Greece. Είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Παιγνιοθεραπείας (PTI) (Play Therapy International) και του Βρετανικού Οργανισμού Παιγνιοθεραπείας PTUK (Play Therapy United Kingdom).

Παράλληλα συνεχίζει τις μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινοτική και Κλινική Ψυχολογία, ενώ είναι υπό πιστοποίηση ως Positive Discipline Parent Educator από το Positive Discipline Association, υποστηρίζοντας τους γονείς συμβουλευτικά μέσω της Θετικής Διαπαιδαγώγησης.

Στα πλαίσια της συνεχόμενης εκπαίδευσης της έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια όπως «Η Αναγνώριση των Συναισθημάτων των Παιδιών –Ενσυναίσθηση » από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης στην Εκπαίδευση Ατόμων με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κα.

Συνεργάζεται επίσης με τα Παιδικά Χωριά SOS και συγκεκριμένα με το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας σε ένα πρόγραμμα ψυχο εκπαίδευσης παιδιών στα συναισθήματα μέσω του παιχνιδιού, της μουσικής, των δημιουργικών τεχνών και της επαφής με αισθητηριακά υλικά. Επίσης διεξάγει συνεδρίες θεραπευτικού παιχνιδιού με παιδιά 4-12 ετών τα οποία αντιμετωπίζουν συναισθηματικές δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς κα.

Είναι μαμά 2 παιδιών, τα οποία θεωρεί τους μεγαλύτερους δασκάλους της ζωής της, καθώς η γέννηση τους και η προσπάθεια ανατροφής τους σύμφωνα με τις αρχές του Attachment Parenting άνοιξαν νέα μονοπάτια μπροστά της.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *