‘Ηρα Τσελεμέγκου- Κινέζικη Ιατρική

Η Ήρα είναι θεραπεύτρια Κινέζικης Ιατρικής.

Μανωλιάσας 3, Κάραβελ.

Τηλ. 6978365451

Email: ira.tselemegou@gmail.com

Η Ήρα εξασκεί Κινεζική Ιατρική

Σπούδασε Κλασσική και Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (Βελονισμό) στην ΑΟΜ (Ελλάδα), συνέχισε τις σπουδές της στην Κλασσική Κινέζικη Ιατρική μέσω Ιδρυμάτων όπως: Hunyuan Research Institute for Chinese Classics (ΗΠΑ), Between Heaven and Earth Acupuncture and Herbs (ΗΠΑ), Apricot Forest UK (Αγγλία) κ.α. Εκπαιδεύτηκε για σειρά ετών σε ζητήματα χρόνιων νοσημάτων, παιδιατρικής, κύησης και λοχείας κ.α.

Σε συνεργασία με την Apricot Forest UK και εξελίσσοντας τα θεραπευτικά εργαλεία της, ιδρύει τη Next Generation Healthcare (GR) και διδάσκει Body Harmony, ένα θεραπευτικό bodywork που προσθέτει στις θεραπείες τη διάσταση της λιγότερης δυνατής παρέμβασης του θεραπευτή πάνω στον θεραπευόμενο. Στα πλαίσια της δια βίου εκπαίδευσης ακολουθεί προγράμματα επιμορφωτικά της Kumiko Shirai, του White Pine Institute κ.α. Η Ήρα είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Βελονισμού και Κινέζικης Ιατρικής (ΕΛΣΥΒΕΚΙ) καθώς και μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Κινέζικης Ιατρικής (ΕΣΚΙ) δουλεύοντας ενεργά στην εξέλιξη και διάδοση της Κινέζικης Ιατρικής στην Ελλάδα.

Εξασκεί βελονισμό,  βοτανοθεραπεία, bodywork καθώς και θεραπευτικά σχήματα ασκήσεων εμπνευμένα από το qigong και τη νταοϊστική yoga. Έχει ασχοληθεί για σειρά ετών με θέματα γονιμότητας και γυναικολογίας, νευρολογικών ζητημάτων, αυτοάνοσα νοσήματα όπως και θέματα πόνων, τραυματισμών-μετεγχειρητικών αποκαταστάσεων, εποχικών αλλεργιών, συναισθηματικών διαταραχών κ.α.

Δέχεται ατομικές, οικογενειακές ή ομαδικές συνεδρίες ενηλίκων (γονέων και μη) καθώς και ατομικές συνεδρίες παιδιών που χρειάζονται βοήθεια σε θέματα υγείας, σωματικής ή συναισθηματικής φύσης,  καθώς η ολιστική προσέγγιση της παθολογίας κατά την κινέζικη ιατρική δε διαχωρίζει το σωματικό από το συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο αλλά τα δουλεύει παράλληλα, επιτρέποντας την αντιμετώπιση πολλών διαφορετικών ζητημάτων, ακόμη κι αν φαινομενικά αυτά δε συνδέονται μεταξύ τους.

Τέλος, η Ήρα είναι μητέρα 2 παιδιών που αποτέλεσαν, αφενός, τον σημαντικότερο λόγο στροφής της στο attachment parenting και, αφετέρου, την ενασχόληση της με την παιδιατρική θεραπευτικά.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *