‘Ηρα Τσελεμέγκου- Κινέζικη Ιατρική

Η Ήρα είναι θεραπεύτρια Κινέζικης Ιατρικής.

Μανωλιάσας 3, Κάραβελ.

Τηλ. 6978365451

Email: ira.tselemegou@gmail.com

Ξεκίνησε τις πρώτες της σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων-Τουριστικές Επιχ/σεις (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με ξένες γλώσσες σε επίπεδο διδασκαλίας και μετάφρασης . Στη συνέχεια, έκανε το μεταπτυχιακό της στη Γεωγραφία-Ανάπτυξης & Διαχ/σης Ευρωπαϊκού Χώρου (Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) και εργάστηκε για χρόνια σε εταιρικόmanagementγια ομίλους του εξωτερικού καθώς και σε μεταφράσεις-επιμέλειες κειμένων και βιβλίων.

Ωστόσο, η ανάγκη της να επιλύσει προσωπικά θέματα υγείας σταδιακά την οδήγησε στις ολιστικές θεραπείες και συγκεκριμένα στην κινέζικη ιατρική η οποία υπήρξε καταλυτική για την αλλαγή σταδιοδρομίας και  έπειτα από μια δεκαετία σπουδών και πρακτικής στην Κινέζικη Ιατρική, εν τέλει,  στην επαγγελματική της ενασχόληση με την Κλασσική & Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική.

Σπούδασε Κλασσική και Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (Βελονισμό) στην ΑΟΜ (Ελλάδα), συνέχισε τις σπουδές της στην Κλασσική Κινέζικη Ιατρική στοHunyuanResearchInstituteforChineseClassics(ΗΠΑ) και ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στη βοτανοθεραπεία και το θεραπευτικό bodywork στηνApricotForestUK (Αγγλία). Αυτή τη στιγμή κάνει ειδικεύσεις στην κινέζικη βοτανοθεραπεία σε ό,τι αφορά γεροντολογία και παιδιατρική και ακολουθεί το πρόγραμμα δια βίου εκπαίδευσης σε θέματα βελονισμού, bodywork και κινέζικης ιατρικής. Η Ήρα είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Βελονισμού και Κινέζικης  Ιατρικής (ΕΛΣΥΒΕΚΙ) καθώς και μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Κινέζικης Ιατρικής (ΕΣΚΙ) δουλεύοντας ενεργά στην εξέλιξη και διάδοση της Κινέζικης Ιατρικής στην Ελλάδα.

Πιστοποίησε τη γνώση της στη θεραπευτική Yoga πριν τελειώσει τις σπουδές της στον βελονισμό και δίδασκε για σειρά ετών θιβετιανές ασκήσεις, διαλογισμούς, νταοϊστική Yoga, qigongκαι άλλα θεραπευτικά σχήματα που περιλαμβάνουν την ενεργή συμμετοχή του σώματος ως μέσο θεραπείας και αυτοεξέλιξης.

Εξασκεί βελονισμό,  βοτανοθεραπεία, bodywork καθώς και θεραπευτικά σχήματα ασκήσεων εμπνευμένα από το qigong και τη νταοϊστική yoga.Έχει ασχοληθεί για σειρά ετών με θέματα γονιμότητας και γυναικολογίας, νευρολογικών ζητημάτων, αυτοάνοσα νοσήματα όπως και θέματα πόνων, τραυματισμών-μετεγχειρητικών αποκαταστάσεων, εποχικών αλλεργιών, συναισθηματικών διαταραχών κ.α.

Δέχεται ατομικές, οικογενειακές ή ομαδικές συνεδρίες ενηλίκων (γονέων και μη) καθώς και ατομικές συνεδρίες παιδιών άνω των 5 ετών που χρειάζονται βοήθεια σε θέματα υγείας, σωματικής ή συναισθηματικής φύσης, καθώς η ολιστική προσέγγιση της παθολογίας κατά την κινέζικη ιατρική δε διαχωρίζει το σωματικό από το συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο αλλά τα δουλεύει παράλληλα, επιτρέποντας την αντιμετώπιση πολλών διαφορετικών ζητημάτων, ακόμη κι αν φαινομενικά αυτά δε συνδέονται μεταξύ τους.

Τέλος, η Ήρα είναι μητέρα 2 παιδιών που αποτέλεσαν, αφενός, τον σημαντικότερο λόγο στροφής της στο attachment parenting και, αφετέρου, την ενασχόληση της με την παιδιατρική θεραπευτικά.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *