Θετική Διαπαιδαγώγηση

Κατά το Attachment Parenting, η Θετική Διαπαιδαγώγηση ενσωματώνει τη βασική φιλοσοφία του, δηλαδή «συμπεριφέρσου στα παιδιά με τον τρόπο που θα ήθελες κι εσύ να σου συμπεριφέρονται αν ήσουν εσύ το παιδί».

123-%ce%b8%ce%b4-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf

Η Θετική Διαπαιδαγώγηση ενθαρρύνει και ενδυναμώνει το συναισθηματικό δεσμό ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά και συνεπώς τα παιδιά μαθαίνουν και επιθυμούν να αυτορρυθμίζονται. Βασίζεται στη δημιουργία ενός θετικού οικογενειακού περιβάλλοντος, το οποίο επιτρέπει και ενθαρρύνει τα παιδιά να το εξερευνήσουν και να μάθουν από και μέσα σε αυτό.

12345 1234-%ce%b1%cf%81

Βασίζεται στην ιδέα ότι άμα συμπεριφερόμαστε στα παιδιά με σεβασμό και αγάπη, τότε θα αναπτύξουν σταδιακά ένα δικό τους μοντέλο εσωτερικής πειθαρχίας και ενσυναίσθησης, που είναι και ο στόχος της Θετικής Διαπαιδαγώγησης.

Η φύση της είναι προ-ενεργητική, δηλαδή βασίζεται πολύ στην πρόληψη και στο παράδειγμα των γονέων καθώς και στη θετική επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά.

Η APH διοργανώνει Σεμινάρια Θετικής Διαπαιδαγώγησης για γονείς και εκπαιδευτικούς/παιδαγωγούς που επιθυμούν να γνωρίσουν τον κόσμο της Θετικής Διαπαιδαγώγησης και να αποκτήσουν δεξιότητες και εργαλεία θετικής και αποτελεσματικής διαπαιδαγώγησης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή και για να διοργανώσουμε ένα τέτοιο σεμινάριο στο χώρο σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας: 6936524523/ info@aphellas.gr

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *