Θωμαϊς Ντέμκα- Βόλος

Θωμαΐς Ντέμκα

Εκπαιδευτικός, Βοηθός Μητρότητας

Αλκίππης 9α, Βόλος

2421305662

6936780420

dthomais83@gmail.com

ΝΤΕΜΚΑ ΘΩΜΑΙΣ

Η Θωμαϊς είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής, του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΑ) στην Αρχαία ελληνική Φιλοσοφία, UCL, στο Λονδίνο. Έχει εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή (ετήσιο σεμινάριο), στη συμβουλευτική ψυχολογία, στην εκπαίδευση και στα παιδιά (εξ αποστάσεως εκπαίδευση). Επιπλέον έχει εκπαιδευτεί ως Βοηθός Μητρότητας και είναι συντονίστρια-εμψυχώτρια ομάδων γονεϊκότητας.

Τα υπαρξιακά ζητήματα (ερωτήσεις όπως Ποιός είμαι; Από που έρχομαι; Που πάω;) αποτελούσαν αγαπημένο πεδίο έρευνας από τα πρώτα χρόνια των σπουδών της. Με τη γέννηση του πρώτου της παιδιού (2012) από φιλοσοφικά ερωτήματα μετατράπηκαν σε εμπειρικά γεγονότα. Το θεωρητικό πλαίσιο έγινε πράξη. Το ενδιαφέρον μελέτης της έκτοτε, στράφηκε σε θέματα του περιγεννητικού χώρου και της ανατροφής των παιδιών.

Υπήρξε και είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος (LLLGR), παρέχοντας τη στήριξη και την εθελοντική βοήθειά της σε ζητήματα οργάνωσης της ομάδας. Παρακολούθησε τη βασική εκπαίδευση από το Σύλλογο Βοηθών Μητρότητας αποκτώντας τη δυνατότητα να ασκεί το επάγγελμα της Β. Μ.

Ως προς το κομμάτι της ανατροφής ανθρώπου, παρακολούθησε εξ αποστάσεως σεμινάριο για τη συμβουλευτική ψυχολογία στην εκπαίδευση και στα παιδιά, διαβάζει και ενημερώνεται για φιλοσοφίες/θεωρίες/τάσεις ανατροφής όπως το Attachment Theory, τη θετική διαπαιδαγώγηση, τη μη κατευθυντική παρεμβατικότητα, τη μη βίαιη επικοινωνία κ.α. Συντονίζει και εμψυχώνει ομάδες γονεϊκότητας μέσω της βιωματικής εκπαίδευσης. Δίνει μεγάλη αξία στη δυναμική της ομάδας και στη γνώση που αποκτάται μέσω της αλληλεπίδρασης των ανθρώπων.

Όραμά της, η δημιουρία ενός κόσμου με ανθρώπους που απολαμβάνουν να ζούν και χαίρονται ο ένας την ύπαρξη του άλλου. Με παιδιά μεγαλωμένα με σεβασμό, αγάπη και ενσυναίσθηση!

Η Θωμαϊς είναι μητέρα 2 παιδιών που μεγαλώνουν με ΑΡ.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *