Κατερίνα Γεωργαλεδάκη- Παιδικός Σταθμός “Χαρούμενη Αγκαλιά”

Κατερίνα Γεωργαλεδάκη – Παιδικός Σταθμός “Χαρούμενη Αγκαλιά”

Σάκη Καράγιωργα 100Α, 166 74, Γλυφάδα

Τηλ. 210 9646535

www.haroumeniagkalia.gr

Με σπουδές στο Αθηναϊκό Κέντρο Παιδαγωγικών Ερευνών και Σπουδών, αλλά και συνεχείς παιδαγωγικές εκπαιδεύσεις στο κέντρο ΑΝΙΜΑ και στο εργαστήρι καλλιτεχνικής επιμόρφωσης ΠΟΡΤΑ- ΞΕΝΙΑ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, η Κατερίνα Γεωργαλεδάκη δεν σταματά να μαθαίνει για τη μάθηση και το παιδί.

“Μετρώντας 2 δεκαετίες στην πρότυπη προσχολική εκπαίδευση, θέλησα να δημιουργήσω το δικό μου σχολείο. Μία Αγκαλιά όπου η μάθηση συντελείται χωρίς πίεση, ώστε να αξιοποιούνται όλες οι δυνατότητες των παιδιών. Όπου η γνώση ρέει φυσικά μέσα από το παιχνίδι και το βίωμα. Με προσωπική παρατήρηση κάθε παιδιού για την απάντηση στην ερώτηση “είναι έτοιμο να ανταποκριθεί;

Δημιούργησε με πολλή δουλειά και άλλη τόση ενέργεια και χαρά, ένα πλαίσιο για τη δόμηση της σκέψης, για την εσωτερική οργάνωση του χρόνου, με ελευθερία κίνησης και επιλογής. Με παιδαγωγούς-παρατηρητές, έτοιμους να ανοίξουν δρόμους, με εμπιστοσύνη ακλόνητη στο παιδί να πραγματώσει το δυναμικό του και να το παρουσιάσει στον έξω κόσμο.

Η Κατερίνα οραματίστηκε ένα σχολείο γέφυρα για το παιδί στον κόσμο. Μια Αγκαλιά που σε σηκώνει όταν πέφτεις, αλλά και σε σηκώνει, για να φτάσεις εκεί όπου μόνο εσύ μπορείς.”

Ο παιδικός σταθμός “Χαρούμενη Αγκαλιά” δημιουργήθηκε και λειτουργεί στη Γλυφάδα με σεβασμό στην ανάγκη του παιδιού για:

-ομαλή, σταδιακή προσαρμογή στο σχολικό περιβάλλον, μαζί με το γονιό

-χτίσιμο ασφαλούς συναισθηματικού δεσμού

-ένταξη σε ομάδα ομηλίκων

-την ολόπλευρη ανάπτυξή του (ψυχοκινητική- κοινωνική- νοητική- αισθητική- συναισθηματική)

-σύνδεση με το εξωτερικό περιβάλλον.

Σύμμαχος, η πολυετής εμπειρία στο χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης. Πολύτιμα μέσα είναι το παιχνίδι και η βιωματική μάθηση, για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που έχουν αφετηρία και στόχο το ίδιο το παιδί.

Οδηγός, μία μεγάλη Χαρούμενη Αγκαλιά.

“Τίποτα χωρίς παιχνίδι” -Loris Malaguzzi

www.haroumeniagkalia.gr

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *