Κατερίνα Πετρίδου- Κομοτηνή

Κατερίνα Πετρίδου

Κομοτηνή

Ψυχολόγος Α.Π.Θ.

Email: katepetridou@yahoo.gr

Τηλ. 6974122872

Η Κατερίνα είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και έχει εκπαιδευτεί στην Συστημική Θεραπεία στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ως ψυχολόγος από το 2000. Από το 2002 έως το 2007 εργάστηκε στον τομέα της απεξάρτησης από ουσίες ως θεραπευτικό προσωπικό σε Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕ.Θ.Ε.Α.

Από το 2007 και έως σήμερα εργάζεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα σε Κατάστημα Κράτησης, όπου κύρια αρμοδιότητα της είναι η ψυχολογική υποστήριξη και η συμβουλευτική έγκλειστων ενήλικων ανδρών, μεταξύ των οποίων και πολλοί πατέρες.

Η γέννηση του γιου της το 2016 την κινητοποίησε να ασχοληθεί πιο έντονα με θέματα γονεϊκότητας και ήρθε σε επαφή με τις αρχές και την φιλοσοφία του attachment parenting που προσπαθεί να εφαρμόζει στην ανατροφή του γιου της. Σύντομα περιμένει τον δεύτερο γιο της. Μέσα από την ανατροφή του παιδιού της νιώθει να γίνεται πιο πλούσιο άτομο σε αντιδράσεις και συμπεριφορές, πιο ευέλικτη, πιο υπομονετική και γενικά να ωριμάζει.

Στόχος της πλέον είναι να μπορέσει να ενημερώσει, να υποστηρίξει και να συμβουλεύσει τους νέους γονείς για τις αρχές του attachment parenting.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *