Κατερίνα Πετρίδου- Κομοτηνή

Κατερίνα Πετρίδου

Κατερίνα Πετρίδου

Κομοτηνή

Ψυχολόγος Α.Π.Θ.

Email: katepetridou@yahoo.gr

Fb:  Κατερίνα Πετρίδου, Ψυχολόγος

Instagram: katerinapetridou_psychologist

Τηλ. 6974122872

Η Κατερίνα είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. και έχει εκπαιδευτεί στην Συστημική Θεραπεία στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ως  ψυχολόγος από το 2000.  Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γονέων Attached at the Heart για δια ζώσης και online προγράμματα εκπαίδευσης από την Attachment Parenting International και  επίσημη συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas. Είναι επίσης πιστοποιημένη Positive Discipline Parent Educator (εκπαιδεύτρια γονέων στην Θετική Διαπαιδαγώγηση) από το Positive Discipline Association.

Από το 2002 έως το 2007 εργάστηκε στον τομέα της απεξάρτησης από ουσίες ως θεραπευτικό προσωπικό σε Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕ.Θ.Ε.Α.

Από το 2007 και έως σήμερα εργάζεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα σε Σωφρονιστικό Κατάστημα, όπου κύρια αρμοδιότητα της είναι η ψυχολογική υποστήριξη και η συμβουλευτική έγκλειστων ενήλικων ανδρών, μεταξύ των οποίων και πολλοί πατέρες. Στο χώρο του Σωφρονιστικού Καταστήματος συντονίζει ομάδες μπαμπάδων.

Η γέννηση του πρώτου γιου της το 2016 την κινητοποίησε να ασχοληθεί πιο έντονα με θέματα γονεϊκότητας και ήρθε σε επαφή με τις αρχές και την φιλοσοφία του Attachment Parenting. Είναι πλέον μητέρα δύο αγοριών, που μεγαλώνει σύμφωνα με τις αρχές και τη φιλοσοφία του Attachment Parenting και της Θετικής διαπαιδαγώγησης.

Στόχος της πλέον είναι να ενημερώνει τους γονείς για τις αρχές του Attachment Parenting και της Θετικής Διαπαιδαγώγησης. Συντονίζει ομάδες γονέων με σκοπό  την εκπαίδευση, την υποστήριξη και την ενδυνάμωσή τους στο ρόλο τους ως γονείς.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *