Μαρία Κουτάντου

Κέντρο Φροντίδας και προετοιμασίας Γονεϊκότητας “Ωκυτοκίνη”

Παλαιάς Καβάλας και Θηβών, Αιγάλεω

Email: okitokini@gmail.com

Instagram: okitokini.gr/ Fb: Ωκυτοκίνη

Η Μαρία Κουτάντου ολοκλήρωσε το 2005 τις σπουδές της στη Νοσηλευτική, με εξειδίκευση στη Ψυχική Υγεία και Ειδική Αγωγή, από το ΑΤΕΙ Λάρισας. Έλαβε την ειδικότητα της Ψυχικής Υγείας από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής το 2017, ενώ το 2018 έλαβε το μεταπτυχιακό τίτλο “Διοίκηση Μονάδων Υγείας” από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η ευαισθητοποίησή της σε θέματα ψυχικής υγείας και ολιστικής φροντίδας του ατόμου, την οδήγησαν στην εκπαίδευση του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας από το Teeside University UK (HND in Counseling and Psychology). Εργάζεται από το 2005 σε δομές πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Τα τελευταία έτη έχει εστιάσει σε θέματα περιγεννητικής Ψυχολογίας και φροντίδας, παρακολουθώντας εκπαιδεύσεις σχετικά με τις περιγεννητικές ψυχικές διαταραχές, τις αρχές του ΑΡ, την ενδυνάμωση κατά την εγκυμοσύνη και λοχεία, χρήση εργαλείων art therapy στη ψυχολογία και εργαλείων σύνδεσης και ενίσχυσης του πρωταρχικού συναισθηματικού δεσμού.

Είναι συνιδρύτρια του Κέντρου Φροντίδας και προετοιμασίας Γονεϊκότητας “Ωκυτοκίνη”, που εδρεύει στο Δήμο Αιγάλεω, του οποίου σκοπός είναι η ενδυνάμωση νέων ζευγαριών και η προετοιμασία τους, ολιστικά, για το γονεϊκό τους ρόλο.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *