Μαρία Στραγαλινού- Βοηθός μητρότητας- περιγεννητικού πένθους

Μαρία Στραγαλινού

Βοηθός μητρότητας-περιγεννητικού πένθους

 Επικοινωνία: τηλ. 6944140481

https://www.facebook.com/loveandgriefgr/

www.loveandgrief.gr

Ατομικές συνεδρίες κατ’ οίκον και μέσω skype / Κύκλοι-ομάδες γυναικών

Η Μαρία είναι μητέρα δύο παιδιών: του Χρήστου, και του μωρού που δεν κράτησε ποτέ στα χέρια της. Η απώλεια της εγκυμοσύνης της το 2017, λίγο πριν μπει στον 8ο μήνα της κύησης την συγκλόνισε, και την οδήγησε στο να γίνει πιστοποιημένη βοηθός μητρότητας με ειδίκευση στο περιγεννητικό πένθος (birth and bereavement doula SBD) από τον αμερικάνικο φορέα Stillbirthday. Επίσης είναι μέλος του Συλλόγου Βοηθών μητρότητας Ελλάδας.

Η Μαρία ένιωσε την μοναξιά που βιώνει μια γυναίκα στην περιγεννητική απώλεια, και το πόσο παραγνωρισμένα, μη αποδεκτά είναι τα συναισθήματά της από το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο. Και γι΄αυτό ένιωσε την ανάγκη μετά από την προσωπική της εμπειρία να στηρίζει τις γυναίκες και τα ζευγάρια που βίωσαν, βιώνουν ή πρόκειται να βιώσουν περιγεννητική απώλεια (απώλεια κύησης σε οποιοδήποτε τρίμηνο και με οποιονδήποτε τρόπο, νεογνική απώλεια αλλά και γυναίκες-ζευγάρια που ζουν με την υπογονιμότητα ή την προωρότητα).

Με προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχιτεκτονική, μόλις γέννησε τον πρώτο της γιο το 2012 αποφάσισε να τον μεγαλώσει η ίδια, κι έτσι άλλαξε δουλειά, ασχολήθηκε με την προώθηση παιδικών ειδών, και αφοσιώθηκε στην μητρότητα. Μεγαλώνει το παιδί της με τις αρχές του AP, και συνεχώς διαβάζει και επιμορφώνεται μέσω σεμιναρίων κλπ. προκειμένου να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα τις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές ανάγκες του παιδιού της.

Παράλληλα με τις υπηρεσίες που προσφέρει ως βοηθός περιγεννητικού πένθους, έχει και το blog «Μαμά προς Μαμά» το οποίο το έφτιαξε, όπως η ίδια λέει: «για να αποτελέσει τον φάρο που θα φωτίζει την προσπάθειά μου να ζήσω μια ζωή που αξίζει, αλλά και για να μοιραστώ μαζί με τις άλλες γυναίκες τα τόσα κοινά που έχουμε, και να έρθουμε όσο πιο κοντά γίνεται».

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *