Μαρίλη Τοπούζογλου

Μαρίλη Τοπούζογλου

Μαρίλη Τοπούζογλου

Ψυχολόγος, Β.Sc., Εκφραστική θεραπεύτρια μέσω τεχνών,

Jungian Coach, Parent Educator (CAHPE)

 

Μ:6932288885 / Ε: marily.top@gmail.com

 

H Μαρίλη γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Απόφοιτος ψυχολογίας του University of Wales. Ολοκλήρωσε εξειδίκευση στη Θεραπεία μέσω τεχνών στο Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας Αιών του Στ. Κρασανάκη. Συνέχισε την επιστημονική της εξέλιξη ολοκληρώνοντας  εκπαίδευση Jungian Coaching στη Τουρκία και σήμερα συνδιοργανώνει την ίδια εκπαίδευση στην Αθήνα. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Εκφραστικών Θεραπευτών μέσω τέχνης & Jungian Coaches.

Έκανε την πρακτική της στο Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα και εργάστηκε εθελοντικά στη Κιβωτό του Κόσμου.Προσέφερε για 4 χρόνια εθελοντική εργασία, ατομική και ομαδική υποστήριξη σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες στο Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ψυχολογικής Υποστήριξης ‘Συνύπαρξη’.  Δούλεψε στο Κέντρο ψυχολογικών υπηρεσιών ‘Άερτον’ συγκεκριμένα στη θεραπεία απεξάρτησης από το κάπνισμα και διοργάνωσε σεμινάρια θεραπείας μέσω τέχνης.

Παράλληλα συνεργάζεται  από το 2016 με το Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας Αιών και τον Dr. Avi Goren Bar ως μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας του προγράμματος Θεραπείας μέσω τεχνών, διδάσκοντας την ενότητα Ψυχοθεραπευτικά ζητήματα.

Η ενασχόληση της με την οικογένεια, την ώθησε να γίνει εκπαιδεύτρια γονεών (CAHPE) με πιστοποίηση από το Attachment Parenting International και συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάριο ψυχοσωματικής παιδιών και εφήβων στο Παιδοψυχιατρικό τμήμα του γενικού νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, Εφηβικής Ψυχιατρική στην Α’ Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ειδικής Αγωγή στο ΕΚΠΑ.

Παρέχει ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική σε ενήλικες καθώς και σε ενήλικες που σκέφτονται την γονεικότητα, γονείς που θέλουν στήριξη, ζευγάρια που θέλουν να δουλέψουν την σχέση τους και τις οικογένειες. Δουλεύει με παιδιά και εφήβους με τις κοινωνικές δεξιότητες και την συναισθηματική νοημοσύνη μέσω παιχνιδιού(messy play, sensory play).

Έχει συντονίσει εργαστήρια σε συνέδρια (Π.Ε.Ε.Δ.Π. στην Ανώτατη σχολή Καλών τεχνών, 3ο Συμπόσιο εκφραστικής θεραπείας στο Χαροκόπειο,κ.α.) και σε χώρους ψυχικής υγείας (Άερτον, Συνύπαρξη, Α.P.H., Creative Ground κλπ.)

Από το 2015 εργάζεται ιδιωτικά στο γραφείο της. (Στα Ελληνικά και στα Αγγλικά).

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *