Μαρίνα Ελευθερίου-Θεσ/νίκη

Marina Eleftheriou

Κομνηνών 28, Κέντρο, Θεσσαλονίκη

Τηλ. 2315535718, 6944201247

Email: marina.eleftheriou@gmail.com

www.psychotherapyhellas.gr

FB: Marina Eleftheriou

Η Μαρίνα Ελευθερίου είναι Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια και Γνωστική Ψυχολόγος. Είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ και του μεταπτυχιακού της Γνωστικής Ψυχολογίας του ΑΠΘ. Είναι πιστοποιημένη Attached At The Heart Parent Educator.

Έχει εκπαιδευτεί στην Ατομική και Ομαδική Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς (Παράρτημα Μακεδονίας) και δουλεύει ιδιωτικά από το 2008 με ενήλικες, παιδιά, εφήβους και οικογένειες.

Κατά το σχολικό έτος 2012-2013 συμμετείχε στο πρόγραμμα Diapolis – Δράση 6, Ψυχολογική υποστήριξη Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων Μαθητών στο 3ο και 4ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης. Διεξήγαγε ομαδικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο της σχολικής τάξης, ατομικές συνεδρίες με μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και ομάδες γονέων και εκπαιδευτικών.

Το 2013 απασχολήθηκε ως επιμορφώτρια στο 1ο ΠΕΚ (Περιφερειακό Επιμορφωτικό Κέντρο) Θεσσαλονίκης με ενότητες σχετικές με την ειδική αγωγή σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα τελευταία δέκα χρόνια είναι εργαζόμενη στην ομάδα κατ οίκον στην Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer. Στα πλαίσια της εργασίας της διενεργεί νευροψυχολογικό έλεγχο στους ασθενείς, ψυχολογική υποστήριξη και εκπαίδευση σε ασθενείς, περιθάλποντες και τις οικογένειές τους. Ταυτόχρονα συμμετέχει ενεργά σε συνέδρια και ημερίδες της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer με ομιλίες και συγγραφικό έργο.

Από το 2008 είναι επιστημονικός συνεργάτης της Νευρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου συμμετέχοντας σε επιστημονικές μελέτες για την άνοια και παρακολουθώντας περιστατικά στα εξωτερικά ιατρεία.

Είναι παντρεμένη και έχει τρία παιδιά, που μεγαλώνει σύμφωνα με τις αρχές του Attachment Parenting.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *