ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΦΙΛΙΠΠΟΥ

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας- Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια

Τηλ. 6936524523

mariapapafilippou@hotmail.com

Η Μαρία Παπαφιλίππου είναι η δημιουργός της Attachment Parenting Hellas και  επιστημονικά υπεύθυνη του τριετούς προγράμματος εκπαίδευσης στη «Συμβουλευτική Γονέων Attachment Parenting». Eίναι επαγγελματίας συνεργάτης της Attachment Parenting International (ΑΡΙ), πιστοποιημένη “Attached At The Heart Parent Educator” και εκπαιδευόμενη Lead Trainer της API.

Το υπόβαθρό της περιλαμβάνει σπουδές Ψυχολογίας (BA) στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (πτυχίο). Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στη Ψυχική Υγεία στο King’s College London-Institute of Psychiatry. Έχει ειδικευθεί στην Οικογενειακή Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων και στην Προγεννητική και Περιγεννητική Ψυχολογία.

Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γονέων στη Θετική Διαπαιδαγώγηση. Έχει εξειδικευθεί στην Παιδοψυχολογία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Έχει συμμετάσχει στη μετάφραση του βιβλίου “Attached at the Heart” στα ελληνικά («Δεσμοί Καρδιάς») και στην επιστημονική επιμέλεια του εκπαιδευτικού οδηγού γονέων για τη συναίνεση ως μέσο πρόληψης της παιδικής κακοποίησης παιδιών «Συναι/no» για την ομάδα Genderhood.

Έχει παρουσιάσει σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος της Ελληνικής (Ε.Ε.Σ) και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής (E.A.C). Από το 2009 εργάζεται ιδιωτικά παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες και ψυχοθεραπεία σε άτομα (εφήβους και ενήλικες), γονείς, ζευγάρια και οικογένειες.

Η Μαρία έχει ένα γιο και μία κόρη, οι οποίοι ήταν και οι εμπνευστές της ιδέας της Attachment Parenting Hellas!

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *