Παράρτημα Ρεθύμνου

Η A.P.H με πολλή χαρά, ανακοινώνει την δημιουργία του πρώτου παραρτήματος της στο Ρέθυμνο. Υπεύθυνη του παραρτήματος είναι η Μαρίνα Κρητικού, Ψυχολόγος Υγείας και Οικογενειακή-Συστημική Σύμβουλος, συνεργάτης της A.P.H από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της. Η διεύθυνση του παραρτήματος είναι Λεωφόρος Κουντουριώτη 77, 1ος όροφος, όπου πραγματοποιούνται βιωματικά σεμινάρια για το Attachment Parenting και τις πρακτικές εφαρμογές του, ως τρόπο ανατροφής των παιδιών:

1) “Μη…θα πέσεις”: πώς οι φοβίες μας επηρεάζουν την αυτονομία τους

Στο σεμινάριο αυτό θα διερευνήσουμε και θα προσπαθήσουμε να δουλέψουμε τις δικές μας φοβίες, οι οποίες εμποδίζουν τα παιδιά να εξερευνήσουν με ασφάλεια το περιβάλλον γύρω τους. Πόσο καταπιεστικοί γινόμαστε από φόβο μήπως πάθουν κάτι;
Τα θέματα που θα αναπτύξουμε είναι: α) ποια είναι η εξελικτική πορεία των παιδιών προς την αυτονομία και την ανεξαρτησία από την βρεφική προς την νηπιακή και παιδική ηλικία; β) συναιθηματικός δεσμός γονέα-παιδιού ως η βάση για την αυτονομία τους (attachment parenting), γ) ποια τα χαρακτηριστικά των αυτόνομων παιδιών, δ) πώς οι δικοί μας φόβοι αποτελούν εμπόδιο; και ε) πώς μπορούμε να τα βοηθήσουμε να αυτονομηθούν και να χτίσουν την αυτοεκτίμηση τους;
Το σεμινάριο διεξάγεται από τη “Σύζευξη”, το παράρτημα της Attachment Parenting Hellas στο Ρέθυμνο και την Μαρίνα Κρητικού, Ψυχολόγο Υγείας-Οικογενειακή/Συστημική Σύμβουλο.

Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 15/9 17:30 – 20:30

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος και δηλώσεις συμμετοχής, στείλτε στο marina.kritikou@yahoo.com με τίτλο: “Για το σεμινάριο στις 15/9”

2) Ομάδα στήριξης γυναικών με απώλεια κύησης ή νεογνική απώλεια

Περιγραφή ομάδας:

Η ομάδα απευθύνεται σε μαμάδες που έχουν ή είχαν πρόσφατα βιώσει κάποια αποβολή ή διακοπή κύησης λόγω απώλειας του εμβρύου ή έχουν βιώσει νεογνική απώλεια.
Στόχο έχει τη διαχείριση του πένθους, αλλά και την ενδυνάμωση των γυναικών, ώστε να μπορούν να μιλήσουν, αλλά και να διαχειριστούν τα δύσκολα συναισθήματα που προκύπτουν από την απώλεια, να διαχειριστούν την ματαίωση των προσδοκιών τους για την εγκυμοσύνη που δεν εξελίχθηκε ή για τον πρόωρο χαμό της νέας ζωής, αλλά και να καταφέρουν να ενδυναμωθούν ώστε να ξανανιώσουν ότι μπορούν να στηριχτούν στα πόδια τους.
Η ομάδα, θα είναι κλειστή και ο μέγιστος αριθμός ατόμων από τα οποία θα αποτελείται η ομάδα, θα είναι 8. Η ομάδα θα συναντιέται κάθε δεκαπέντε μέρες, θα διαρκεί 1,5 ώρα και θα δουλέψουμε πολύ σωματοκεντρικά, αλλά και με τη μέθοδο τραυματοθεραπείας EMDR, ώστε οι γυναίκες να καταφέρουν και πάλι να εμπιστευτούν και να νιώσουν καλά με το σώμα τους. Η ομάδα θα γίνεται στον χώρο “Σύζευξη” Λεωφόρος Κουντουριώτη 77 1ος και θα συντονίζεται από την Κρητικού Μαρίνα, Ψυχολόγο Υγείας, με εξειδίκευση στην τραυματοθεραπεία, με τη μέθοδο EMDR.

Ημέρα 1ης συνάντησης: Δευτέρα 17/9 17:00 – 18:30

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος και δηλώσεις συμμετοχής, στείλτε στο marina.kritikou@yahoo.com, με τίτλο: “Για την ομάδα στήριξης”

3) Σχολές γονέων Attachment Parenting-Δεσμοί καρδιάς

Η πρώτη σχολή γονέων attachment parenting, με έμφαση στον συναισθηματικό δεσμό γονέα-παιδιού είναι γεγονός. Το Σάββατο 29/9, θα πραγματοποιηθεί μια δωρεάν παρουσίαση του προγράμματος των σχολών γονέων, θα δοθεί ενημερωτικό υλικό και θα υπάρξει ενημέρωση και για όλες τις διαδικαστικές πληροφορίες, ενώ όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις συναντήσεις.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 10 δίωρων συναντήσεων και απευθύνεται σε γονείς παιδιών 0-5 ετών. Οι ομάδες θα έχουν περιορισμένο αριθμό ατόμων και θα έχουν βιωματικό χαρακτήρα.

Η σχολή γονέων θα διεξαχθεί από τη “Σύζευξη”, το παράρτημα της Attachment Parenting Hellas στο Ρέθυμνο και την Μαρίνα Κρητικού, Ψυχολόγο Υγείας-Οικογενειακή/Συστημική Σύμβουλο, εκπαιδευμένη Attached at the Heart Parent Educator.

Για την συμμετοχή στην ανοιχτή παρουσίαση, είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η δήλωση συμμετοχής στο marina.kritikou@yahoo.com με τίτλο: “Για την παρουσίαση στις 29/9”

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής σχετικά με το κόστος, αλλά και για δηλώσεις στείλτε στο marina.kritikou@yahoo.com

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *