Προσεχή Σεμινάρια-Αθήνα

Attachment Parenting Workshop

(Attached at the Heart)

-Αναθρέφοντας Συνδεδεμένα και Συμπονετικά Παιδιά –

Ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα δέκα δύωρων συναντήσεων, για γονείς παιδιών 0-5 χρονών, σχεδιασμένο από τις ιδρύτριες της Attachment Parenting International, Lysa Parker και Barbara Nicholson.

Δεσμοί Καρδιάς-εξώφυλλο

   Στις συναντήσεις μας θα μάθετε:

 • Τη θεωρία και πράξη του Attachment Parenting
 • Σημαντικά στοιχεία που χρειάζεται να γνωρίζετε για τα παιδιά
 • Τρόπους για να ενδυναμώσετε το συναισθηματικό δεσμό με το παιδί σας
 • Πώς να είστε ενσυνείδητοι γονείς
 • Πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να πάρετε σημαντικές αποφάσεις
 • Πώς να αναθρέφετε το παιδί σας με ενσυναίσθηση και σεβασμό
 • Γιατί ο συναισθηματικός δεσμός είναι τόσο σημαντικός για την οικογένεια και την κοινωνία
 • Βοηθητικές πρακτικές και δραστηριότητες θετικής διαπαιδαγώγησης, για να αντιμετωπίζετε καθημερινές προκλήσεις με τα παιδιά σας.

Τις συναντήσεις συντονίζει η πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γονέων από την Attachment Parenting International και δημιουργός της Attachment Parenting Hellas, Μαρία Παπαφιλίππου (MSc, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Οικογενειακή Ψυχοθεραπεύτρια) και εκλεκτοί συνεργάτες.

Οι συναντήσεις θα γίνουν τις εξής ημερομηνίες στο Playgroup (Κυκλάδων 61, Αγία Παρασκευή):

 1. Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019, ώρες 18.00-20.00: Εισαγωγή στο Attachment Parenting. Κατανοώντας τη σύνδεση και το συναισθηματικό δεσμό. Ποια είναι η διαφορά? Γιατί δεν μπορείς να δώσεις αυτό που δεν έχεις? Πώς σπάμε τους δεσμούς που μας δεσμεύουν? Πώς αυτού του είδους η ανατροφή επηρεάζει την κοινωνία? Γιατί ΑΡ και όχι κάτι άλλο? Μαζί μας θα είναι και η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Μαρίλη Τοπούζογλου.
 2. Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, ώρες 18.00-20.00: Η προετοιμασία και η εμπειρία της εγκυμοσύνης, του τοκετού και της γονεϊκότητας. Προσδοκίες και πραγματικότητα. Τί είναι η βοηθός μητρότητας? Τί επιλογές έχω στο ταξίδι μου στη γονεϊκότητα? Πώς προετοιμάζομαι καλύτερα σε κάθε στάδιο, τόσο σωματικά, όσο και συναισθηματικά και νοητικά?Μαζί μας θα είναι η βοηθός μητρότητας Κατερίνα Γάτου.
 3. Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, ώρες 18.00-20.00: Διατροφή και συναισθηματικός δεσμός. Τί σχέση έχει η διατροφή με το attachment? Πώς προωθούμε τη σύνδεση? Πώς σχετίζεται ο θηλασμός με το συναισθηματικό δεσμό? Ερωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με το θηλασμό, τον αποθηλασμό, το BLW και θέματα που αφορούν την τροφοδότηση των παιδιών μας. Μαζί μας θα είναι η σύμβουλος θηλασμού/βοηθός μητρότητας Αφροδίτη Κονδύλη.
 4. Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, ώρες 18.00-20.00: Ανταποκρίνομαι με ευαισθησία στις ανάγκες του παιδιού. Πώς μαθαίνουμε τη γλώσσα της αγάπης? Ποια είναι αυτή? Τί σχέση έχει με την ενσυναίσθηση? Πώς μαθαίνουν τα παιδιά να ρυθμίζουν τα συναισθήματά τους και τη συμπεριφορά τους? Μαζί μας θα είναι η παιδαγωγός/ σύμβουλος RDI, Simona Onnis.
 5. Παρασκευή 5 Απριλίου 2019, ώρες 18.00-20.00: Η θεραπευτική δύναμη της σωματικής εγγύτητας. Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα φροντιστικά χάδια? Ελάτε να μιλήσουμε για το μασάζ, τη φροντίδα καγκουρό, το babywearing και τη συγκοίμηση. Μαζί μας θα είναι η βοηθός μητρότητας Κατερίνα Γάτου και η babywearing consultant Σιμόνη Κρούπερ.
 6. 12 Απριλίου 2019, ώρες 18.00-20.00:  Διασφαλίζω ασφαλή ύπνο σωματικά και συναισθηματικά. Σε αυτή τη συνάντηση θα μιλήσουμε για τις νυχτερινές ανάγκες των παιδιών, τη συγκοίμηση και τα οφέλη της, τους κανόνες ασφαλούς συγκοίμησης και τη μετάβαση εκτός οικογενειακού κρεβατιού. Μαζί μας θα είναι η εξειδικευμένη σύμβουλος ύπνου μητρότητας και παιδιών βρεφικής και νηπιακής ηλικίας Άννα Παπρά.
 7. 3 Μαΐου 2019, ώρες 18.00-20.00: Προσφέρω σταθερή, στοργική φροντίδα. Πώς διατηρώ το συναισθηματικό δεσμό ασφαλή? Πώς επηρεάζει το στρες τα παιδιά και τους ενήλικες? Πώς διαχειρίζομαι τους αποχωρισμούς μας? (παιδικός σταθμός, εναλλαγή φροντιστών, διαζύγιο, κτλ). Μαζί μας θα είναι η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Μαρία Μουσούλη.
 8. 10 Μαΐου 2019, ώρες 18.00-20.00:  Θετική διαπαιδαγώγηση. Τί είναι η θετική διαπαιδαγώγηση και γιατί είναι σημαντική? Πώς εξελίσσομαι σε ενσυνείδητο γονέα? Πώς θέτω όρια? Πώς εκφράζουμε τις ανάγκες μας? Πώς διαχειρίζομαι τις δυσκολίες με σεβασμό και ενσυναίσθηση? Μαζί μας θα είναι η parent coach & educator, Δήμητρα Γούναρη.
 9. 31 Μαΐου 2019, ώρες 18.00-20.00:  Ισορροπία στην προσωπική και οικογενειακή ζωή. Πώς αντιμετωπίζουμε την εξουθένωση και πώς φροντίζουμε να μη φτάσουμε εκεί? Πρακτικές συμβουλές για διατήρηση της ισορροπίας, ώστε ο γονεϊκός ρόλος να είναι ευχάριστος και δημιουργικός. Μαζί μας θα είναι η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Πετρούλα Δημητροπούλου.
 10. 7 Ιουνίου 2019, ώρες 18.00-20.00: Τί είναι και τί δεν είναι ΑΡ. Μύθοι και πραγματικότητα. Αντιμετωπίζοντας τις σύγχρονες προκλήσεις, την κριτική που δεχόμαστε από το περιβάλλον μας, τον καταναλωτισμό, τη τεχνολογία. Ειδικά θέματα που θα φέρουν οι συμμετέχοντες και κλείσιμο του κύκλου των συναντήσεων μας. Μαζί μας θα είναι η δημιουργός του “Let’s be unicorns” και parent educator, Παρασκευή Δαμάσκου.

Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν διαδραστικές παρουσιάσεις, βίντεο, βιωματικές δραστηριότητες και πλούσιο υλικό. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και άλλους γονείς με την ίδια φιλοσοφία ανατροφής, τους ίδιους προβληματισμούς και δυσκολίες και να μοιραστούνε τις εμπειρίες τους και τις γνώσεις τους από το γονεϊκό τους ταξίδι.

*Οι συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν ολόκληρο τον κύκλο, λαμβάνουν έντυπο υλικό, το βιβλίο «Δεσμοί Καρδιάς» και πιστοποιητικό συμμετοχής από την Attachment Parenting International (API).

*Αν κάποιος το επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει μεμονωμένες συναντήσεις και όχι ολόκληρο τον κύκλο των δέκα συναντήσεων.

Για πληροφορίες για το κόστος και κράτηση θέσης μπορείτε να επικοινωνήσετε: 6936524523/ info@aphellas.gr (αναφέροντας το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει).

*******

Σάββατο 11 Μαϊου 2019,

ώρες 11.00-14.00

“Αδερφικές Συγκρούσεις”

1. siblings rivalry

Τα παιδιά μας τσακώνονται όλη την ώρα. Τί πρέπει να κάνω?

Στο βιωματικό αυτό σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα μάθουν μέσα από ασκήσεις θετικής διαπαιδαγώγησης πώς να διαχειρίζονται τις συγκρούσεις στα παιδιά. Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες επίλυσης συγκρούσεων θετικά και δημιουργικά? Γιατί τα αδέλφια και οι συνομίληκοι τσακώνονται? Ποιος ο ρόλος των φροντιστών τους? Πώς επηρεάζουν τις συγκρούσεις αυτές? Πώς μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να αυτορυθμίζουν τις διαφορές τους? Ποιες τεχνικές είναι βοηθητικές? Πώς βοηθάμε τα παιδιά να αναπτύξουν τη μεταξύ τους σχέση με σεβασμό και αγάπη?

Το σεμινάριο συντονίζει η Μαρία Παπαφιλίππου.

Για πληροφορίες κόστους και κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο 6936524523/ info@aphellas.gr (αναφέροντας το σεμινάριο που σας ενδιαφέρει).

*********

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *