Σταυρούλα Βερβερίδου- Θεσ/νίκη

S. Ververidou

Σταυρούλα Βερβερίδου– Θεσσαλονίκη

Τηλ: 6977481924

email: sververidou@gmail.com

Fb: Σαφάρι στη Χώρα των Συναισθημάτων

Η Σταυρούλα Βερβερίδου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην ψυχολογία και συμβουλευτική στο Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield, CITY College. Τα τελευταία 11 χρόνια ασχολείται ενεργά με τα παιδιά και τις οικογένειές τους με ιδιαίτερη έμφαση στη συμβουλευτική υποστήριξη των γονέων και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Είναι συντονίστρια ομάδων γονέων που στόχο έχουν την υγιή ανάπτυξη των παιδιών, την ψυχική ευημερία των παιδιών και των γονιών τους και την καλή σχέση μεταξύ τους.

Έχει εφαρμόσει προγράμματα πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας σε παιδιά, με θέμα την επιθετικότητα, τα συναισθήματα και τη διαφορετικότητα. Στα πλαίσια της Δράσης «Προγράμματα Ψυχολογικής Υποστήριξης» του προγράμματος Diapolis, παρείχε συμβουλευτική υποστήριξη στα σχολεία σε επίπεδο γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών και δικτύωσης του σχολείου με την κοινότητα. Συμμετείχε, επίσης, στην οργάνωση και υποστήριξη Δικτύου Πρόληψης και Παρέμβασης για την ενδοσχολική βία 11 σχολείων της Θεσσαλονίκης, μία συνεργασία της ομάδας έργου των Προγραμμάτων Ψυχολογικής Υποστήριξης και της 7ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας. Στα πλαίσια του Δικτύου επιμόρφωσε εκπαιδευτικούς και γονείς σε θέματα σχέσεων μεταξύ των παιδιών στο σχολείο και συνεργασίας γονέων- εκπαιδευτικών και διεξήγαγε ομαδικές εποπτείες με εκπροσώπους των σχολικών μονάδων.

Μέσα από την εμπειρία της, συνειδητοποίησε ότι η συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών πολύ συχνά παραγνωρίζεται και δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στα ακαδημαϊκά τους επιτεύγματα. Με στόχο την απενοχοποίηση των δύσκολων συναισθημάτων και την καλύτερη κατανόηση και διαχείρισή τους, δημιούργησε το 2017, σε συνεργασία με την νηπιαγωγό- εισηγήτρια γιόγκα, Χριστίνα Δουργουνάκη, ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών με τίτλο «Σαφάρι στη Χώρα των Συναισθημάτων». Μέσα από παιχνίδι, τα παιδιά ενθαρρύνονται να αναγνωρίσουν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, μαθαίνουν τεχνικές αναπνοής και χαλάρωσης, ασκούνται σε πρακτικές της γιόγκα, αναπτύσσουν την ικανότητά τους για ενσυναίσθηση και μαθαίνουν δεξιότητες επίλυσης συγκρούσεων και μετατροπής των αρνητικών τους σκέψεων.

Χαίρεται πολύ όταν συμμετέχουν και μπαμπάδες στις ομάδες γονέων, γεγονός που δείχνει ότι όλο και περισσότεροι σύγχρονοι μπαμπάδες συμμετέχουν ενεργά στην ανατροφή των παιδιών τους. Είναι και η ίδια μητέρα ενός παιδιού το οποίο όσο μεγαλώνει, μαζί του μεγαλώνει και καθετί όμορφο μέσα της.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *