Στεφανία Ζαμπάνκα

Στεφανία Ζαμπάνκα Ψυχολόγος, Αναλύτρια Συμπεριφοράς

Επικοινωνία: inbehaviour@gmail.com

www.instagram.com/inbehaviour/

www.facebook.com/inbehaviour

www.inbehaviour.gr

Η Στεφανία Ζαμπάνκα είναι ψυχολόγος, πιστοποιημένη Αναλύτρια Συμπεριφοράς και μητέρα. Οι βασικές αξίες που ακολουθεί είναι o σεβασμός προς όλους, η ενσυναίσθηση, και η αποδοχή της νευροδιαφορετικοτητας.

Απέκτησε το πτυχίο της στην Ψυχολογία (Ελλάδα), ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό της στην Ψυχολογία της Εκπαίδευσης (Ηνωμένο Βασίλειο) και απέκτησε το μεταπτυχιακού επιπέδου Behavior-Analytic coursework (USA), ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς (Applied Behavior Analysis) στο Επαγγελματικό Πρόγραμμα Πιστοποίησης στο Florida Institute of Technology (F.I.T.). Είναι πιστοποιημένη ως Αναλύτρια Συμπεριφοράς (BCBA) από το 2017 και Διεθνής Αναλύτρια Συμπεριφοράς (IBA) από το 2020.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σε τακτά διαστήματα σχετικά με την εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς, το attachment parenting και την θετική διαπαιδαγώγηση. Η επαγγελματική της κατάρτιση, η εμπειρία και η εκπαίδευσή της βασίζονται στον τομέα της ABA με στόχο την παροχή αποτελεσματικών εφαρμογών με σκοπό να δημιουργηθεί μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.

Εστιάζει στο να καθοδηγεί άτομα που θέλουν την ανάπτυξη στην απόκτηση δεξιοτήτων, στην ευαισθητοποίηση και την προσωπική διαχείριση, με σκοπό να υπάρχει ισορροπία σε ό,τι είναι πιο σημαντικό στη ζωή τους. Παρέχει εκπαίδευση βασισμένη στην έρευνα, η οποία ενισχύει και ενδυναμώνει την ατομικευμένη εξέλιξη της κάθε οικογένειας και παιδιού, με ενσυναίσθηση και αποδοχή σε όποιο επίπεδο καθοδήγησης χρειάζεται.

Η ανιδιοτελή αφιέρωση της στα παιδιά και στην οικογένεια οδηγούν στην αποτελεσματικότητα των στόχων της. Έχει πλούσια κλινική εμπειρία σε ποικίλα περιβάλλοντα (εκπαιδευτικά κέντρα, σχολεία και κατ’οικόν προγράμματα) στο Ηνωμένο Βασίλειο, Βουλγαρία, Κύπρο και Ελλάδα και έχει υποστηρίξει κυρίως νευροδιαφορετικά παιδιά και εφήβους από 3 έως 17 ετών. Εκτός από το ρόλο επόπτριας ομάδων και βασικής θεραπεύτριας για να κατευθύνει το προσωπικό που εργάζεται με παιδιά, ενδιαφέρεται να αναπτυχθούν αξιόλογοι επαγγελματίες μέσω ποιοτικών εποπτειών.

Εποπτεύει άτομα και ομάδες ατόμων που επιδιώκουν ή διατηρούν πιστοποίηση (RBT, BCaBA). Επίσης, συνεργάζεται με επαγγελματίες που έχουν τη δική τους ιδιωτική πρακτική και γραφεία μέσω των οποίων προσφέρει υποστήριξη στους πελάτες και τις οικογένειές τους. Επίσης, παρέχει εποπτείες σε αυτούς που αναζητούν τη δική τους προσωπική ή επαγγελματική εξέλιξη σχετικά με διαχείριση συμπεριφορών και ανάπτυξη δεξιοτήτων. Υπήρξε λέκτορας και κλινική εκπαιδεύτρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τέλος, παρέχει καθοδήγηση και εκπαίδευση γονέων ακολουθώντας ταυτόχρονα και συνδυάζοντας τεχνικές της εφαρμοσμένης ανάλυσης συμπεριφοράς με την φιλοσοφία του attachment parenting. Η γέννηση της πρώτης κόρης της την κινητοποίησε να ασχοληθεί ακόμη πιο έντονα με θέματα γονεϊκότητας. Τα τελευταία χρόνια έχει έρθει σε επαφή με τις φιλοσοφίες του Attachment Parenting (AP). Σήμερα, είναι πάνω απ’όλα, μητέρα δύο εκπληκτικών κοριτσιών.

«Πιστεύω ότι η διδασκαλία σε ένα σεβαστό και ειλικρινές περιβάλλον, αποτελεί ένα βασικό στοιχείο προς την επιτυχία και την εξέλιξη. Παρατηρούμε και γινόμαστε ‘μέρος της συμπεριφοράς’ προκειμένου να την κατανοήσουμε καλύτερα. Με υπομονή, επιμονή και συστηματικότητα, υποστηρίζουμε, καθοδηγούμε, και ανθίζουμε με σκοπό να εξελιχθούμε μαζί χέρι χέρι. Με μικρές αλλαγές μπορούμε να επιτύχουμε μια τεράστια διαφορά στις στιγμές των παιδιών μας». InBehaviour

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *