Σχετικά με την APH

IMG_2958Η Attachment Parenting Hellas (APH) είναι μία ιδέα της Μαρίας Παπαφιλίππου. Μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησής της με παιδιά σε διάφορα πλαίσια, και αφού και η ίδια απέκτησε ένα γιο και μία κόρη, η Μαρία ένιωσε την ανάγκη των γονέων και των ειδικών για καλύτερη ενημέρωση και υποστήριξη σε θέματα που αφορούν τη φροντίδα των παιδιών. Καθώς η ίδια υποστηρίζει τη θεωρία και πρακτική του συναισθηματικού δεσμού, τόσο ως γονέας, αλλά και σαν επαγγελματίας, αποφάσισε πως ήταν ώρα να προσφέρει στους γονείς και ειδικούς ένα πιο οργανωμένο πλαίσιο αναφοράς, ενημέρωσης, εκπαίδευσης, υποστήριξης και δικτύωσης. Έτσι γεννήθηκε η Attachment Parenting Hellas. Απώτερος στόχος της είναι η νέα γενιά παιδιών στην Ελλάδα να μεγαλώσει με ευσυνείδητους και υποστηρικτικούς γονείς και δασκάλους, μέσα σε ένα θετικό περιβάλλον που ενθαρρύνει την γνωστικο-ψυχο-κοινωνική τους ανάπτυξη, απολαμβάνοντας τη ζεστασιά και τα οφέλη του συναισθηματικού δεσμού που αναπτύσσουν με τους γονείς, αλλά και με όλους τους φροντιστές τους.

Η Μαρία, και κατ’επέκταση η Attachment Parenting Hellas, είναι επαγγελματίας συνεργάτης της Attachment Parenting International. Το υπόβαθρό της περιλαμβάνει σπουδές Ψυχολογίας (BA) στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδος και Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές (MSc) στη Ψυχική Υγεία στο King’s College London-Institute of Psychiatry, με κατεύθυνση τη ψυχοδυναμική προσέγγιση και τη γνωσιακή θεραπεία της συμπεριφοράς (CBT). Έχει ειδικευθεί στην Οικογενειακή Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων (Χ.Κατάκη), στην Προγεννητική και Περιγεννητική Ψυχολογία και στην Παιδοψυχολογία (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Είναι πιστοποιημένη από την ΑΡΙ “Attached At The Heart Parent Educator” και πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια γονέων στη Θετική Διαπαιδαγώγηση. Έχει εργαστεί εθελοντικά στο Τμήμα Αιματολογίας και Ογκολογίας στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τη ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Χαριτίνη Παπακυρίλλου. Έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει με παρουσιάσεις σε πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Εταιρείας Συμβουλευτικής. Εργάζεται ιδιωτικά ως Συνθετική/ Συστημική Σύμβουλος παιδιών/ εφήβων/ ενηλίκων/ γονέων/ οικογένειας και εκπαιδεύτρια-συντονίστρια ομάδων, στο Παγκράτι.
Το δίκτυο συνεργατών της Attachment Parenting Hellas διαρκώς αναπτύσσεται, με στόχο να μπορέσει να προσφέρει στα παιδιά και στους γονείς υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και φιλικές προς τις αρχές και πρακτικές του Attachment Parenting.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *