Φωτεινή Καραγρηγόρη- Πάτρα

Θετική Διαπαιδαγώγηση στην Προσχολική Τάξη

Επικοινωνία: 6975029856 |f.karagrigori@gmail.com |

ig: www.instagram.com/lemonhood1

fb: www.facebook.com/lemonhood1

Η Φωτεινή Καραγρηγόρη αποφοίτησε από το τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στη Δανία παρακολουθώντας πρόγραμμα με στόχο την ανάδειξη της συμπερίληψης και της συμμετοχικής εργασίας με παιδιά, νέους και ενήλικες χρησιμοποιώντας δημιουργικές τεχνικές. Η ανάγκη της για εμβάθυνση των γνώσεων της, την οδήγησε στη Σουηδία, όπου πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές, εστιάζοντας στην επισκόπηση της παιδικής ηλικίας μέσω διεπιστημονικών προσεγγίσεων σε θέματα όπως δικαιώματα του παιδιού, γονείς και οικογένεια, σχολείο και εκπαίδευση, μετανάστευση και πολιτισμός, φύλο και σεξουαλικότητα, υγεία και ανάπτυξη. Κατανοώντας και πιστεύοντας στην ανάγκη ανατροφής συνδεδεμένων και συμπονετικών παιδιών, έχει εξειδικευτεί στη Θετική Διαπαιδαγώγηση και στην Εκπαίδευση Γονέων στο Βρεφικό Μασάζ. Αγαπά να μαθαίνει κι έτσι επιμορφώνεται συνεχώς γύρω από αναπτυξιακά κατάλληλες τεχνικές για την ενδυνάμωση και εμψύχωση παιδιών και ενηλίκων.

Έχει εργαστεί με παιδιά διαφόρων ηλικιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και παιδική κατασκήνωση, καθώς και με ευπαθείς πληθυσμούς συνεργαζόμενη με μεγάλο οργανισμό. Πλέον  εργάζεται ως βρεφονηπιαγωγός σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό στην Πάτρα, εφαρμόζοντας όσα έχει μάθει και μαθαίνει. Έχει πιστοποιηθεί από τον ΕΟΠΠΕΠ ως Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων και παράλληλα εργάζεται διδάσκοντας σε τμήματα Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων.

Ως Πιστοποιημένη Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας στην Θετική Διαπαιδαγώγηση σκοπός της είναι τα παιδιά να μεγαλώνουν σε περιβάλλοντα όπου προάγονται οι δεξιότητες τους. Έτσι, ενσωματώνει τα εργαλεία της Θετικής Διαπαιδαγώγησης στην εργασία της με τα παιδιά και υποστηρίζει άλλους παιδαγωγούς που επιθυμούν να εξοπλίσουν την εργαλειοθήκη τους με μερικά από αυτά τα εργαλεία.

Ως Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Βρεφικού Μασάζ, συνεργάζεται με νέους γονείς που επιθυμούν να μάθουν την τέχνη του Βρεφικού Μασάζ, μια τέχνη αγγίγματος, επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης που βάζει τα θεμέλια για μια ζωή εμπιστοσύνης, τρυφερότητας και αγάπης.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *