Χριστίνα Καρανικόλα-λογοθεραπεύτρια

Καρανικόλα Χριστίνα

Λογοθεραπεύτρια

Μάκρης 1, Νέα Σμύρνη

Τηλ. 6906730260

mazilogotherapeia@gmail.com

Το γραφείο λογοθεραπείας και ειδική αγωγής “ΜΑΖΙ” έχει στόχο την εκπαίδευση γονέων στη θεραπευτική διαδικασία του παιδιού τους.

Karanikola Christina

Στόχος μας είναι ΜΑΖΙ να δημιουργήσουμε τις ιδανικές συνθήκες που το παιδί θα αναπτύξει τις δεξιότητες ομιλίας, λόγου και επικοινωνίας.

Υπεύθυνη του γραφείου λογοθεραπείας “ΜΑΖΙ” είναι η Καρανικόλα Χρστίνα .

Η Καρανικόλα Χριστίνα είναι απόφοιτος της σχολής Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Ηπείρου. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της συνέχισε σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Brooklyn College της Νέας Υόρκης με εξειδίκευση στη Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος (Autism Spectrum Disorder) και σε μεθόδους παρέμβασης αυτής. Έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων εξειδίκευσης στις Ειδικές Αναπτυξιακές Διαταραχές του λόγου, σε εναλλακτικά προγράμματα επικοινωνίας, στην αξιολόγηση και παρέμβαση φωνολογικών διαταραχών, στην αξιολόγηση και παρέμβαση παιδιών με δυσαρθρία και παιδιών με δυσπραξία.

Επίσης έχει ασχοληθεί και με ομάδες κοινωνικών δεξιοτήτων με παιδιά. Στα προγράμματα παρέμβασης κοινωνικών δεξιοτήτων παιδιών με ΔΑΦ χρησιμοποιεί Κοινωνικές Ιστορίες (Social Stories), Eικονογραφημένες Συζητήσεις (Comic Strip Conversations) και το Γνωσιακό Συμπεριφορικο Δράμα.

Επιπλέον, έχει εκπαιδευτεί στο πρόγραμμα Cygnet: δομημένο πρόγραμμα με απώτερο στόχο την εκπαίδευση γονέων και φροντιστών στην κατανόηση του Αυτιστικού Φάσματος.

Είναι πιστοποιημένη λογοθεραπεύτρια στη μέθοδο Hanen ,”It Takes Two To Talk” και “More than words” . Έχει ασχοληθεί εντατικά με την πρώιμη παρέμβαση παιδιών και την συμβουλευική γονέων σε θέματα που αφορούν την ανάπτυξη και ενίσχυση της επικοινωνίας και του λόγου.

Η Χριστίνα είναι μαμά ενός μικρού αγοριού.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *