Χριστίνα Ροδοπούλου, λογοθεραπεύτρια, Θεσ/νίκη

Χριστίνα Ροδοπούλου, Λογοθεραπεύτρια

Εγνατία 106, Θεσσαλονίκη

Τηλέφωνο : 2310 250545

Κινητό τηλέφωνο: 698 3625111

info@mi-lo.gr

fb: Μη.Λο-Δημιουργικός χώρος μάθησης, λόγου & επικοινωνίας

Instagram: @milotherapy

H Χριστίνα Ροδοπούλου εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια από το 2005. Έχει σπουδάσει Λογοθεραπεία στο Α.ΤΕΙ Πατρών και έχει ειδικευτεί στις αναπτυξιακές διαταραχές. Είναι μέλος του Συλλόγου Επιστημόνων Λογοπαθολόγων – Λογοθεραπευτών Ελλάδος και του Καναδικού Κέντρου Αυτισμού Hanen Center.

Προτεραιότητα της είναι η συνεχής εκπαίδευση και κατάρτιση.

Έχει εκπαιδευτεί στη μέθoδο της Εφαρμοσμένης Συμπεριφορικής Ανάλυσης ABA (Applied Behavioral Analysis), σε εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας και συγκεκριμένα στο Σύστημα Eπικοινωνίας μέσω Aνταλλαγής Eικόνων (Pecs), στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ατόμων στο φάσμα του αυτισμού, στις Κοινωνικές Ιστορίες (Social Stories) καθώς και στο Social Skills Intervention Program (S.S.I.P) Αυτισμός & Παιχνίδι.

Είναι πιστοποιημένη λογοθεραπεύτρια στη μέθοδο Hanen “More than words”.

Έχει συμμετάσχει σε αρκετά συνέδρια και έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων εξειδίκευσης στις Αναπτυξιακές Διαταραχές του λόγου, στην αξιολόγηση και παρέμβαση φωνολογικών & αρθρωτικών διαταραχών, στην αξιολόγηση & παρέμβαση παιδιών με διαταραχές στη ροή της ομιλίας και στην αξιολόγηση & παρέμβαση παιδιών με κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες-σχιστίες. Επίσης, έχει πάρει βασικές γνώσεις, στην παιγνιοθεραπεία (play therapy) για παιδιά & εφήβους, στην αισθητηριακή ολοκλήρωση καθώς και στην αντιμετώπιση διαταραχών κατάποσης, συνδρόμων, νοητικής καθυστέρησης, βαρηκοϊας και μαθησιακών δυσκολιών-δυσλεξία.

Ασχολείται εθελοντικά με τα παιδιά από το 1998. Στο ενεργητικό της έχει αξιολογήσει, διαγνώσει και αντιμετωπίσει ένα μεγάλο αριθμό περιστατικών. Από το 2006 έως το 2017 υπήρξε επόπτρια σε τελειόφοιτους φοιτητές του τμήματος της Λογοθεραπείας. Επιπρόσθετα, διετέλεσε βασική ομιλήτρια σε αρκετές ημερίδες.

Επέλεξε να κάνει αυτό το επάγγελμα γιατί όπως αναφέρει η ίδια «είναι συναρπαστικό να βοηθάς ένα παιδί να επικοινωνήσει και παράλληλα να γεμίζεις και ο ίδιος εμπειρίες, γνώσεις, αγκαλιές, φιλιά, εμπιστοσύνη και ευτυχία που προσφέρουν απλόχερα τα παιδιά».

Το Σεπτέμβριο του 2017 δημιούργησε με μία φίλη, ειδικό παιδαγωγό, το Μη.Λο.

Το Μη.Λο είναι ένας δημιουργικός χώρος μάθησης, λόγου & επικοινωνίας που δημιουργήθηκε με αγάπη και σεβασμό προς το παιδί και τους γονείς.

Προσφέρει υπηρεσίες λογοθεραπείας, ειδικής διαπαιδαγώγησης, μελέτης σχολικών μαθημάτων και ψυχολογικής υποστήριξης.

Στο Μη.Λο οι συνεδρίες μετατρέπονται σε ευχάριστες και δημιουργικές ώρες εκπαίδευσης, δίνοντας έμφαση στην ατομικότητα, τα ενδιαφέροντα, και τις ανάγκες κάθε παιδιού.

Σκοπός, με βάση την εμπειρία και γνώμονα τη συνεχή κατάρτιση και εκπαίδευση, είναι μέσα από τη βιωματική μάθηση, το παιχνίδι, τις τέχνες και την αλληλεπίδραση να προωθήσουν την ανάπτυξη του παιδιού σε κάθε τομέα.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *