Όλυ Πατσούρα- Πήλιο

Επικοινωνία : 6938085402 Ζαγορά, Πήλιο, Νομός Μαγνησίας

E-mail: oly@connectivelement.org

Facebook Page: https://www.facebook.com/OlyPatsoura.Connectivelement

H Όλυ Πατσούρα είναι Βιολόγος, Ολιστική Θεραπεύτρια και Βοηθός Μητρότητας (full spectrum doula).

Η Όλυ ήθελε από παιδί ήθελε να καταλάβει γιατί ο κόσμος μας είναι τόσο δύσκολος. Αποφάσισε ότι για να κατανοήσει την ανθρώπινη κοινωνία έπρεπε να μάθει για τον άνθρωπο και έτσι όταν τελείωσε το σχολείο στο Λουξεμβούργο όπου ζούσε με την οικογένειά της, σπούδασε Βιολογία στο Universite Catholique de Louvain στο Βέλγιο. Παράλληλα και ήδη από το σχολείο ξεκίνησε να μελετά για τα βότανα, την παραδοσιακή ιατρική και άλλες μεθόδους θεραπείας, παραδοσιακές και σύγχρονες. Μετά το πτυχίο στη βιολογία έκανε στο School of Pharmacy, University of London στην Αγγλία διδακτορική έρευνα στον τομέα της Εθνοφαρμακολογίας – Εθνοϊατρικής, ενώ ταυτόχρονα συμμετείχε σε δράσεις ενάντια στη βιοπειρατεία σε επίπεδο δημόσιου διαλόγου με κυβερνητικούς και κοινωνικούς φορείς σε διάφορες χώρες. Το 2008 επέστρεψε στην Ελλάδα όπου ξεκίνησε να εκπαιδεύεται σε εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους με στόχο να εργάζεται ως Ολιστική Θεραπεύτρια, όπως και κάνει από το 2010. Μέχρι σήμερα συνεχίζει να εκπαιδεύεται και να εμπλουτίζει τις γνώσεις και την εμπειρία της σε μεθόδους παραδοσιακής ιατρικής και θεραπείας, με σεβασμό και βαθιά ευγνωμοσύνη στους αυτόχθονες λαούς που φρόντισαν για την διατήρηση της πολύτιμης αυτής γνώσης για ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Το 2011 και μετά από μια κομβική βιωματική εμπειρία κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής της στη θεραπευτική μέθοδο σωματικής ψυχοθεραπείας Gentle Bio-Energetics της Εύα Ράιχ από το Gentle Bio-Energetics Institute USA, η οποία εστιάζει στο τραύμα και πολύ στοχευμένα στο περιγεννητικό τραύμα του παιδιού που γεννιέται και της γυναίκας που γεννά, διαπίστωσε ότι στην πλειοψηφία τους οι άνθρωποι έχουν αρνητική εμπειρία γέννησης, καθώς επίσης και το γεγονός ότι καθοριστικά μοτίβα συμπεριφοράς των ενήλικων ανθρώπων διαμορφώνονται σε μεγάλο βαθμό από την εμπειρία της σύλληψης, της ενδομήτριας ζωής και της γέννησής τους. Εκείνη την ημέρα αποφάσισε πως θα ασχοληθεί με το ζήτημα της γέννας.

Το 2013 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της ως Βοηθός Μητρότητας από τον Σύλλογο Βοηθών Μητρότητας Ελλάδας και έκτοτε υποστηρίζει γυναίκες και οικογένειες σε θέματα υπογονιμότητας, απώλειας, προετοιμασίας για τη σύλληψη, κατά την εγκυμοσύνη, στον τοκετό, στη λοχεία, στο θηλασμό και στα τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών τους. Προσέφερε για χρόνια εθελοντικά συμβουλευτική και επιστημονικά τεκμηριωμένη ενημέρωση σχετικά με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, το θηλασμό, τη βρεφική και παιδική θρέψη και την γονεϊκότητα μέσα από διαδικτυακές ομάδες, λαμβάνοντας ως δώρο και θησαυρό πολύτιμη γνώση και τεράστια εμπειρία μέσα από την επαφή με χιλιάδες ανθρώπους.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *