Αλεξάνδρα Βάσιλα

Αλεξάνδρα Βάσιλα

Βασιλέως Γεωργίου 3, Χαλάνδρι (εντός του εμπορικού κέντρου “ΡΟΛΟΙ”) 1ος όροφος

Τηλ. 6980704349

email: alexandra.vasila@gmail.com

Linkedin: https://www.linkedin.com/profile/view?id=AAIAAA9ex5IBC3PKWqzar8onO-S_xgNtJkifiIo&trk=nav_responsive_tab_profile

Η Αλεξάνδρα έχει κάνει σπουδές Ψυχολογίας και Κοινωνιολογίας στη Γλασκώβη της Σκωτίας και έχει εξειδικευθεί στην Οικογενειακή-Συστημική Ψυχοθεραπεία στο “Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων”.

Υπήρξε εθελόντρια Ψυχολόγος στη Βρετανική Αστυνομία στον τομέα «Υποστήριξης Θυμάτων Επιθέσεων».

Έχει εργαστεί ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Κηφισιάς, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε άτομα, ζευγάρια, οικογένειες, εφήβους και παιδιά.

Εκείνη την περίοδο πραγματοποιούσε εβδομαδιαίες επισκέψεις σε δημόσια σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, παρέχοντας συμβουλευτική τόσο στα παιδιά, όσο και στους γονείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό, με ταυτόχρονη εκπαίδευση στο υποστηρικτικό και εκπαιδευτικό προσωπικό των Παιδικών και Βρεφονηπιακών σταθμών.

Υπήρξε συντονίστρια εβδομαδιαίων ομάδων συμβουλευτικής στα ΚΑΠΗ του Δήμου Κηφισίας, με θέματα που αφορούν τα άτομα 3ης Ηλικίας και συντονίστρια ομάδων υποστήριξης ανηλίκων κρατούμενων στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνας. Επιπλέον συντόνιζε, εισήγαγε και οργάνωνε Ευρωπαϊκά προγράμματα και Εσπερίδες με θέματα: Οικογένεια, Παιδί, 3η Ηλικία, Μνήμη κ.α.

Έχει εργαστεί και ως επόπτρια φοιτητών του προγράμματος «Ψυχολογία» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εκπαιδευτεί σε θέματα που αφορούν: Θεραπεία και συμβουλευτική παιδιών, εφήβων αλλά και ενηλίκων με Διαγνωστικά τεστ και Προβολικές Δοκιμασίες.

Έχει δημοσιεύσει πλήθος άρθρων Ψυχολογίας σε εξειδικευμένα περιοδικά και σε τοπικές εφημερίδες.

Σήμερα, η Αλεξάνδρα διατηρεί ιδιωτικό γραφείο Ψυχολόγου στο Χαλάνδρι, όπου εργάζεται ατομικά και ομαδικά παρέχοντας θεραπεία/συμβουλευτική σε ενήλικες, παιδιά, εφήβους, ζευγάρια και οικογένειες.

Παράλληλα, απασχολείται ως πραγματογνώμονας στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στην Εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών, στο Εφετείο Αθηνών, στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών καθώς και στα Δικαστήρια Ανηλίκων και τη ΓΑΔΑ.

Είναι Εκπαιδεύτρια Σχολών Γονέων και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στον τομέα της Ψυχολογίας στο Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) του Υποργείου Παιδείας και Θρησκεμάτων.

Είναι μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ.) του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλόγου, του STAR society της Μεγάλης Βρετανίας και του Applied Psychology Society της Μεγάλης Βρετανίας . Επιπλέον είναι γνώστης της Νοηματικής γλώσσας.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail