Λήδα Μανθοπούλου

Τσιτούρη 40, Χαλάνδρι, τκ 152 31

Τηλ. 6947359861

manthopouloul@gmail.com

Ψυχολόγος/Ψυχοθεραπεύτρια, Βοηθός Μητρότητας

Η Λήδα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Φοίτησε στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Παλλήνης και σπούδασε Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο κλασικό πιάνο.

Στο μακρύ ταξίδι της αυτογνωσίας σημαντικοί σταθμοί υπήρξαν το Σωματικό Θέατρο, το Ψυχόδραμα και το Contact Improvisation με σπουδαίους δασκάλους. Όσο η σχέση της με το Σωματικό Εαυτό δυνάμωνε, τόσο αυξανόταν η ευαισθησία της για το Περιβάλλον και την Οικολογία.

Το 2015 έγινε Βοηθός Μητρότητας ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση του Συλλόγου Βοηθών Μητρότητας Ελλάδος (Greek Doula Association. Μέσα από την επαφή με την περίοδο της εγκυμοσύνης και τη σημασία που έχει για την εξέλιξη του ανθρώπου το ξεκίνημα της ζωής του, ήρθε σε επαφή με τον Richard Overly, την Ήπια Βιοενεργειακή (Gentle Bioenrgetics) και το έργο της Εύας Ράιχ κι εκπαιδεύτηκα στο Μασάζ «Άγγιγμα της Πεταλούδας». Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ιδιαίτερα ευεργετική στην περιγεννητική περίοδο τόσο για την έγκυο και τη λεχώνα όσο και για το νεογνό.

Από το 2016 φοιτά στο Κέντρο Ράιχ (Ε.Ι.Ν.Α.),στο τμήμα των ψυχοθεραπευτών. Παράλληλα, παρακολούθησε κύκλο σεμιναρίων για το συντονισμό ομάδων Εγκυμοσύνης και Λοχείας. Οργανώνει και συντονίζει ομάδες με στόχο την προαγωγή του φυσικού τοκετού και τη σύνδεση της μητέρας με το έμβρυο, το σώμα της και τη δύναμή της. Σήμερα, έχοντας βιώσει την εμπειρία του τοκετού στο σπίτι και του θηλασμού μοιράζεται τις έγνοιες και τους προβληματισμούς της γονεϊκότητας με νέους γονείς και εγκύους σε ομάδες που συντονίζει. Μελετά και αντλεί χρήσιμα παιδαγωγικά εργαλεία από τη μέθοδο Montessori, Waldorf και το Attachment Parenting και από το 2018, προσφέρει ατομικές συνεδρίες σωματικής ψυχοθεραπείας σε ενήλικες.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *