Φιλιώ Κατσαρού -Θεσ/νίκη

Φιλιώ Κατσαρού – Θεσσαλονίκη

Εκ. Σύμβουλος ψυχικής υγείας, Σύμβουλος γονέων

Τηλ. 6946333489/ Fb: Filio Katsarou Play, Therapy and Workshops for parents and children

Η Φιλιώ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, νιώθοντας πως κάτι άλλο θα ήθελε να κάνει από αυτό που σπούδασε. Με τη γέννηση της κόρης της, ξεκίνησε ένα έντονο ενδιαφέρον για θέματα ανατροφής προσανατολισμένα προς το attachment parenting. Σύντομα, κατάλαβε πως είναι κάτι που θα την ενδιέφερε και επαγγελματικά. Αποφασίζει να παραιτήθει από την τότε δουλειά της και ξεκινάει συνεργασία με το Hehe Art, Play & Therapy ως συνδιοργανώτρια ομάδων messy play για βρέφη.
Η συνεργάσια με το Hehe Art, Play & Therapy σύντομα εξελίχθηκε και έτσι συμμετέχει και σε άλλα προγράμματα τα οποία έχουν ως κοινή βάση το ελεύθερο παιχνίδι και την προσέγγιση των παιδιών με ενσυναίσθηση στις ανάγκες του.

Πλέον διατηρεί το γραφείο της στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, όπου ασκεί την ατομική συμβουλευτική, συμβουλευτική γονέων και συντονίζει ομάδες με γονείς πάνω σε δεξιότητες επικοινωνίας της θετικής διαπαιδαγώγησης. Παράλληλα δουλεύει θεραπευτικά σε ατομικές συνεδρίες με παιδιά ηλικίας 4-12 ετών με δυσκολίες συναισθηματικής φύσης ή συμπεριφοράς.

Είναι επίσης πιστοποιημένη Positive Discipline Parent Educator από το Positive Discipline Association, και έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια ψυχολογίας και παιδαγωγικών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε άλλους φορείς.

Εκπαιδεύεται και ασκείται ήδη ως προσωποκεντρική σύμβουλος ψυχικής υγείας από το Ελληνικό κέντρο Focusing. Είναι, επίσης, εκπαιδευμένη ειδικός θεραπευτικού παιχνιδιού καθώς και εκπαιδευμένη στο filial play.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *