Φιλιώ Κατσαρού -Θεσ/νίκη

Φιλιώ Κατσαρού – Θεσσαλονίκη

Εκπαιδεύτρια Γονέων, Εκπ. Ειδικός Θεραπευτικού παιχνιδιού

Τηλ. 6946333489/ katsaroufiliw@gmail.com

Η Φιλιώ αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, νιώθοντας πως κάτι άλλο θα ήθελε να κάνει από αυτό που σπούδασε. Με τη γέννηση της κόρης της, ξεκίνησε ένα έντονο ενδιαφέρον για θέματα ανατροφής προσανατολισμένα προς το attachment parenting. Σύντομα, κατάλαβε πως είναι κάτι που θα την ενδιέφερε και επαγγελματικά. Αποφασίζει να παραιτήθει από την τότε δουλειά της και ξεκινάει συνεργασία με το Hehe Art, Play & Therapy ως συνδιοργανώτρια ομάδων messy play για βρέφη.
Η συνεργάσια με το Hehe Art, Play & Therapy σύντομα εξελίχθηκε και έτσι συμμετέχει και σε άλλα προγράμματα τα οποία έχουν ως κοινή βάση το ελεύθερο παιχνίδι και την προσέγγιση των παιδιών με ενσυναίσθηση στις ανάγκες του.

Πλέον διατηρεί το γραφείο της στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, όπου δουλεύει ατομικά και ομαδικά με γονείς πάνω σε δεξιότητες επικοινωνίας της θετικής διαπαιδαγώγησης και θεραπευτικά σε ατομικές συνεδρίες με παιδιά ηλικίας 4-16 ετών με ήπιες ή μέτριες δυσκολίες συναισθηματικής φύσης ή συμπεριφοράς.

Είναι επίσης πιστοποιημένη Positive Discipline Parent Educator από το Positive Discipline Association, και έχει παρακολουθήσει επιμορφωτικά σεμινάρια ψυχολογίας και παιδαγωγικών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και σε άλλους φορείς.

Είναι εκπαιδευόμενη ειδικός θεραπευτικού παιχνίδιου από την Playtherapy Greece. Ως εκπαιδευόμενη είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Παιγνιοθεραπείας PTI (Play Therapy International) και του Βρετανικού Οργανισμού Παιγνιοθεραπείας PTUK (Play Therapy United Kingdom).

Έχει ξεκινήσει την εκπαίδευση της προσωποκεντρικής συμβούλου ψυχικής υγείας και  στο filial therapy.

Facebooktwittergoogle_pluslinkedinmailFacebooktwittergoogle_pluslinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *